Schapen en geiten in portret

Vorige week maakte ik een fietstocht in Dwingelderveld. Mijn eerste stop was bij de schapen en de geiten aan het pad in de buurt van de telescoop. Zie Google Maps

Bijna alle schapen en geiten waren aan het grazen. Ik probeerde hun aandacht te trekken voor een portretje, maar dat lukte niet.

Voor een goede begrazing worden schapen en geiten samen ingezet. Geiten eten nog weer andere vegetatie dan schapen.

Na enige tijd hadden ze voldoende gegraasd en was het tijd om te herkauwen. Dat was het moment dat ik portretfoto’s kon maken.

Tijdens het fotograferen van de schapen en de geiten landde er een insect op mijn broek. Voor het determineren gebruikte ik deze site. Ik denk dat het een bruinvleugelroofvlieg is.

10 thoughts on “Schapen en geiten in portret

  1. Wow die vlieg! Ik blijf het knap vinden hoe mensen dingen kunnen vinden in de wirwar van planten en bloemen en ook dieren dus, vooral insecten… of vlinders, ook zoiets… hahahaha

    En ja ik weet, als ik mij ergens in bijt, kan ik het vaak ook wel vinden uiteindelijk, zo niet? vraag ik het 😉

    De geiten, hahahaha heerlijke serie weer, ik hoor ze mekkeren! 😀

    X

    Liked by 1 person

  2. Héé dat is gaaf, ik heb afgelopen week op dezelfde plek deze schapen en geiten ook gefotografeerd, we zaten een midweek in De Noordster. Leuk om ze hier weer terug te zien. Heb je ook de koeien gezien en kunnen fotograferen die op het Dwingelderveld lopen tegenwoordig? Leuk gezicht, witte en bruin gevlekte dieren die toevalligerwijs net tegenover de schapen en geiten aan de andere kant van de weg stonden.

    Liked by 1 person

    • Ik ben vaak op Dwingelderveld te vinden. Ik ga zo de mail beantwoorden van Willie, dan hoor je ook de reden. 😃
      De koeien heb ik ook gefotografeerd, maar dan op een andere plek. Ik stap straks weer op de fiets en ga weer genieten en op vogeltjesjacht, met de camera. Fijne dag verder.

      Like

  3. Pingback: Een hooibeestje en een groentje | Schrijven met Licht

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.