Een wandeling langs de Dinkel

We zijn net terug van een week vakantie in Bad Bentheim. De gehele vakantie hebben we prachtig weer gehad met zomerse temperaturen. We deden meerdere uitstapje naar het prachtige Twente. Een van die uitstapjes was naar de Dinkel in Lutterzand.

De Dinkel meandert hier prachtig door het landschap. Van bovenaf of vanaf de oever heb je mooi uitzicht op het riviertje. Het water van de Dinkel is opvallend bruin gekleurd. De bruine kleur wordt veroorzaakt door ijzeroxide, ook wel oer genoemd.

Ik was op die bewuste ochtend vroeg naar de Dinkel gegaan. Ik was daar bijna alleen…

 

12 thoughts on “Een wandeling langs de Dinkel

 1. Ach wat is dit weer leuk Jetske, de Dinkel zo mooi! Wij hebben verschillende keren gekampeerd op een camping grenzend aan de Dinkel en dichtbij het Lutterzand. Twente hebben we leren kennen doordat onze zoon daar ging studeren en wonen en trouwen… Vorig jaar zijn we naar Bath Bentheim gefietst vanuit Enschede met warm weer, puf. Het viel me daar een beetje tegen… Ik weet een hele leuke plek als je daar weer eens heen wilt gaan, De Olde Kottink in Beunigen, hebben prachtige huisjes te huur en je loopt in een minuut naar de Dinkel.

  Liked by 1 person

 2. Oh heerlijk, bijna alleen zijn in de natuur… dat is mijn wens ook vaak, en dan denk ik.. ja ik heb een prachtig plekje, maar altijd, of meestal, binnen 5 minuten duiken er vele anderen op.. hahaha echt…

  Een prachtige plek heb jij gezien en op de foto gezet, echt gaaf!

  X

  Liked by 1 person

 3. Pingback: Stroomafwaarts | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.