De eerste schaatsers op natuurijs

Op woensdag genoot ik van een prachtig besneeuwd landschap in De Weerribben.

Enkele schaatsers trokken daar hun eerste baantjes over vaarten en petgaten. Het was nog niet honderd procent vertrouwd. Vlak voordat ik daar was, was een schaatser door het ijs gezakt.

Deze mannen wonen in de buurt en als er natuurijs is dan zijn ze er als eerste bij. Dat er dan wel eens iemand door het ijs zakt dat nemen ze op de koop toe.

Vanwege schouderklachten aan de rechterkant heb ik een injectie in de schouder gehad. Het advies is om rustig aan te doen en zo min mogelijk met mijn rechterarm aan de muis te zitten. Ik heb nu ook een draadloze ergonomische muis besteld voor de linkerhand. Ik ben linkshandig dus dat gaat vast lukken. Vanwege deze klachten en in afwachting van de linkshandige muis ben ik nu even wat minder vaak in blogland.

Nog één flinke nachtvorst en dan moet het vertrouwd zijn, zo hebben de mannen mij vandaag verteld. Uiteraard geef ik jullie geen garantie. 😉

9 thoughts on “De eerste schaatsers op natuurijs

 1. Die mannen durven het wel aan, de petgaten zijn mij net wat te diep en vooral ook te koud momenteel. Maar wat begint het weer te kriebelen nu ik bij jou de eerste vermetele waaghalzen zie. 🙂
  Het ijs ziet er zowaar beter uit dan toen we daar in de winter van 2009-2010 samen waren, Maar de tjasker staat er net zo mooi bij als toen.
  Beterschap met je schouder!

  Liked by 1 person

 2. De eerste schaatsers dus…. maar wel met de nodige risico’s… hopelijk gebeuren er geen ongelukken. Hier in België is het nog niet toegelaten al verlangen velen er naar. We moeten minstens 8 cm ijs hebben en er is slecht 6 cm. Mooie en herkenbare beelden van de Weerribben en de typische molens.

  Liked by 1 person

 3. oh jee jetske, zuinig zijn op je lijf hé, dat weet je wel 🙂

  ik vind het toch een beetje griezelig die schaatsers zo op dat ijs, maar vooruit, laten we er van uit gaan dat ze weten wat ze doen, het ijs heeft ze in de ban….. snap ik ook nog 🙂

  beterschap jetske

  Liked by 1 person

 4. Fraaie sneeuwlandschappen, geeft de winterse sfeer prima weer. De tjasker is wel heel mooi vastgelegd in deze winterse sfeer. En ja, met het redelijk rustiege en zonnige weer van de afgelopen dagen kriebelt het natuurlijk vreselijk om de schaatsen onder te binden. Gelukkig voor de liefhebbers is er nog voldoende vorst in het verschiet de komende dagen.

  groeten, Hanry

  Liked by 1 person

 5. Schitterend zag gisteren ook de eerste schaatsers op natuur ijs, en wel tegelijk al heel veel bij elkaar
  Beterschap met je schouder, hopelijk werken de medicijnen,
  en kun je goed met die nieuw muis werken, zal wel even wennen zijn

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.