De groenling is terug

Vorige week ontdekte ik een paartje groenling in onze voortuin. Ze waren de hele winter niet te zien in onze tuin, dus ga ik er vanuit dat ze hebben overwinterd in warmere oorden. Ze deden zich tegoed aan de zonnebloempitten. 

Het mannetje staat op de voorgrond en het vrouwtje op de achtergrond.

Het vrouwtje in beeld.

11 thoughts on “De groenling is terug

  1. ‘Wat leuk deze lentebode (want zo mag je dat toch wel noemen?) in je tuin. Prachtige vogels en inderdaad verzot op zonnebloempitten, hier stonden wat zonnebloemen in de tuin waar ze de pitten heerlijk van vonden. Net als de koolmeesjes trouwens.’ schreef Hanry Doorn van https://www.hdoorn.nl/
    Hanry schreef dat op de eerste post van de groenling die ik weggooide zonder dat ik gezien had dat Hanry al had gereageerd. Nadien maakte ik een nieuwe post met hetzelfde onderwerp.

    WordPress maakt sinds een paar dagen gebruik van een andere opmaak. Een opmaak waarbij je alleen nog de editor met blocks kunnen gebruiken en niet meer de klassieke editor. Ik moet daar wel aanwennen. Van een aantal oudere posts waren ook een aantal zaken gewijzigd. Het formaat van de foto’s was gewijzigd. Bij de laatste post staat de titel niet bovenaan maar onderaan. Lastig. Misschien is het nog wennen, maar ik vind het geen verbetering.

    Like

    • Je bent niet de enige die hier niet vrolijk van is geworden de laatste tijd. Ik heb lang gehoopt dat het aan mijn blog voorbij zou gaan, maar sinds een paar dagen is de klassieke editor ook bij mij helaas verdwenen. Ik red me wel met de nieuwe editor, maar ik vind het geen vooruitgang. Naar mijn idee moet je voor alles wat je wilt nu extra handelingen verrichten, dat kan toch niet de bedoeling zijn. En het systeem is er ook niet sneller op geworden, geloof ik.
      Toch heb ik besloten de klassieke editor niet opnieuw te installeren. Na verloop van tijd heb je waarschijnlijk toch geen keuze meer. In elk geval succes ermee. En al je hulp nodig hebt, dan weet je me wel te vinden. 🙂

      Liked by 1 person

  2. Hallo Jetske,
    Ik had ook een foutje in het email adres gezet waardoor de reactie gemodereerd moest worden, viel wellicht daardoor ook niet op. En ja die andere opmaak kan ik ook niet aan wennen. Ik gebruik een plug-in die de oude opmaak nog ondersteund (klassieke editor), maar of dat mogelijk is bij jouw wordpress site weet ik niet. Ik heb m’n site zelf gehost, niet rechtstreeks bij wordpress en dat maakt soms veel verschil in mogelijkheden. Bedankt dat je de reactie alsnog geplaatst hebt en succes met het wennen aan de blok editor. Fijne Paasdagen.

    Liked by 1 person

    • Ik had inderdaad al gekeken naar een plug-in voor klassieke editor. Ik durf de stap nog niet te maken. De plug-in is ook eindig las ik. Ik red me er wel mee, maar het is even wennen. De snelheid en automatisme moet weer even terugkomen.

      Like

  3. Lieve Jetske,

    Een goede reden om iets van me te laten horen, in dit geval lezen:
    – “Test” verscheen inderdaad boven je bericht.
    – Met veel plezier en be/verwondering bekijken en lezen Harm en ik je berichten.
    – Mooie Paasdagen gewenst.
    HARtelijke groet un blaib g’sund un sjtark,
    HARma

    Dit was een berichtje wat Harma schreef op mijn testlogje. Het testlogje had ik meteen verwijderd. Dit berichtje vond ik te mooi om niet te plaatsen.
    Dank je wel Harma. Ook voor jullie goede paasdagen gewenst.

    Like

  4. Ik weet niet of groenlingen trekken, ik dacht van niet. Bij ons zijn ze juist in de winter in onze tuin en gaan naar het buitengebied om te broeden. Maar mooie vogels zijn het en als ze vliegen zie je het mooie geel in het kleed!

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.