Hermelijn in de Onnerpolder

Op social media zag ik foto’s voorbij komen die gemaakt waren in de Onnerpolder. Dat gebied was voor mij onbekend terrein. De Onnerpolder ligt in de provincie Groningen aan het Zuidlaardermeer. Vanaf de A28 nam ik de afslag Glimmen. Vervolgens reed ik via Blankeweer naar Noordlaren. Zie Google Maps. Onderweg maakte ik een stop om het prachtige coulissenlandschap te fotograferen. Ik wist niet dat het daar zo mooi is.

Ik parkeerde mijn auto aan de rand van de polder en pakte mijn fotospullen en proviand uit de auto. Terwijl ik mijn camera met het 100 – 400 objectief over de schouder hing zag ik iets wegschieten bij de auto die geparkeerd stond achter mijn auto.

Ik greep mijn camera en schoot snel een aantal foto’s van het beestje wat het weiland inrende.

Ik had op dat moment geen idee om wat voor marterachtige het ging.

Pas later op de computer zag ik dat het een hermelijn was.

De hermelijn verdween in dit weiland. De wandeltocht moest nog beginnen, maar mijn dag was toen al goed.

11 thoughts on “Hermelijn in de Onnerpolder

 1. Pingback: Zangvogels in de Onnerpolder | Schrijven met Licht

   • Wat iemand ook zegt, je moet een zekere aanleg hebben in bepaalde skils, met je camera kunnen werken is één ding, geduld en gevoel voor de natuur is iets anders, een beetje geluk helpt altijd – maar je hebt het of je hebt het niet – jouw fotos van de ijsvogels zijn een voorbeeld daarvan – dat is niet iets dat iedereen kan Jan, en daar mag je trots op zijn. Ik ben in elk geval een fan van jouw fotos.

    Liked by 1 person

   • En ja, ik moet het niet herhalen denk ik. Ik vond jullie websites eigenlijk bij toeval, maar ben ondertussen grote fan geworden, en kijk altijd uit naar wat julle beide weer gevonden hebben. Dus ook een pluim voor u Jetske, geweldige shots van iets wat bijna onmogelijk te fotograferen is.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.