Harlingen

Vorige week zaterdag was ik in Harlingen om daar een tweedehands objectief op te halen die ik via Marktplaats had gekocht. Het is een Canon 16-35 mm. Met dit objectief heb ik meer groothoekbereik en dat is handig bij het fotograferen van o.a. landschappen. Ik besloot het objectief meteen uit te proberen in Harlingen. Met enige schaamte moet ik bekennen dat ik deze stad alleen ken van de veerboot naar Terschelling. Hoog tijd dus om de stad eens te gaan verkennen.

Het was windstil en prachtig weer. Onderstaande foto is gemaakt bij de buitenhaven.

Vanaf de buitenhaven wandelde ik naar Het Wad.

Na het genietmoment op Het Wad wandelde ik weer terug naar de haven.

Van de buitenhaven liep ik naar de binnenhaven.

Na de wandeling door de binnenhaven en het centrum liep ik weer terug naar de auto. Toevallig voer net de snelboot naar Terschelling langs. Omdat ik toch in het hoge noorden was reed ik vanaf Harlingen naar de Waddendijk, maar daarover later meer.

18 thoughts on “Harlingen

 1. Mooie groothoek, en bij de meerpaal is er geen vervorming te zien ! Ik gebruik ook graag groothoeklenzen, maar bij Olympus is dat iets lastiger door de iets kleinere sensor. Veel plezier met je nieuwe lens !

  Liked by 1 person

  • Ik had me wel eerst verdiept in de groothoekobjectief en de voor- en nadelen. Het minimaal aantal lamellen is ook belangrijk. Ik las wel dat een programma als Lightroom wel een voorwaarde is om vervorming evt te corrigeren. Bij sommige onderwerpen zoals gebouwen moet men enige vervorming accepteren. Ik ga er eerst maar eens verder meer experimenteren. Dank voor je reactie.

   Like

 2. Een objectief waar je veel plezier van kunt hebben in de landschapsfotografie, gefeliciteerd met je aanschaf. Je had mooi weer in Harlingen, blauwe lucht en rimpelloos water wat weer mooie spiegelingen heeft opgeleverd.

  Liked by 1 person

  • Ik ging die ochtend van huis in dichte mist. Echter in Fryslân was het prachtig weer. Heel spontaan besloot ik in Harlingen om daar meteen een fotoserie te gaan maken. Qua schoeisel had ik daar echter niet op gerekend. Zo stond ik later met mijn nette schoenen in het slik aan de Waddenzee. 😉
   De schoenen heb ik wel weer schoon gekregen hoor. 😃

   Like

 3. Wat een geluk dat je vanuit de Overijsselse mist zo het zonnig Fryslân in reed. Het was duidelijk een goeie dag om je nieuwe aankoop meteen eens lekker aan het werk te zetten. Het heeft je er een prachtige eerste serie opgeleverd. Gefeliciteerd met deze mooie aanwinst.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.