Gaasterland, een bezoek aan Sneek

Tijdens het familieweekend in Gaasterland brachten we met een groep een bezoek aan Sneek. Het bekendste gebouw in Sneek is de waterpoort. De waterpoort is rond 1492 gebouwd, tegelijkertijd met de stadswal rond de stad. De poort diende om de toegang over water naar de stad af te sluiten.

In 1613 werd de poort verbouwd tot sierpoort omdat deze geen militaire functie meer had. De Waterpoort is tegenwoordig het symbool van Sneek. Dit symbool is onder meer terug te vinden in het grootzeil van het Sneeker skûtsje Sneker Pan.

Sneek is de tweede Elfstedenstad tijdens de Elfstedentocht. Maar afgezien daarvan bruist de stad van de evenementen, cultuur, unieke hotspots en leuke winkeltjes en eetgelegenheden.

Sneek is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt in Sneek het grootste, op binnenwater georganiseerde, zeilwedstrijdenevenement van Europa plaats; de Sneekweek.

4 thoughts on “Gaasterland, een bezoek aan Sneek

    • Dan is dat een mooie missie om een keer te doen. Stavoren, Sneek, Workum, Harlingen en Leeuwarden heb ik gehad. Deze zomer gaan we Dokkum ontdekken.
      We kregen dat inderdaad mee. Triest altijd zo’n brand.

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.