Bonte vliegenvangers voeren jongen (2)

Vandaag volgt deel 2 van de bonte vliegenvangers die hun jongen voeren. Het nestkastje hangt in onze tuin aan een perenboom naast een sloot. Aan de overkant van de sloot is het perceel met kerstbomen van de buren. Dat is ook het gebied waar de bonte vliegenvanger voornamelijk het voedsel verzamelde. Nog even voor degenen die het nog niet wisten… wij wonen in Overijssel en het perceel aan de andere kant van de sloot is Fryslân.

Even een paar rustmomenten voor de hardwerkende ouders.

Er werd volop voedsel aangesleept voor de jongen. De jongen waren al zo groot dat de ouden er amper bij pasten. Wat er ingaat moet er ook weer uit, er werden dus vele poepjes naar buiten gevlogen.

Als een ouder wat te lang wegbleef kwam er een jong in de opening kijken waar de ouder toch bleef.

Op een bepaald moment kwam de ouder aangevlogen met voedsel. Het jong wat in de opening zat sperde de snavel wijd open om het lekker hapje te ontvangen. Kennelijk was dit hapje niet voor dit jong bedoeld. De ouder probeerde om langs het jong te komen, maar dat lukte niet. De ouder fladderde voor de opening, maar het jong bleef hardnekkig zitten. De ouder ging boven op het kastje zitten, maar ook dat gaf geen uitkomst. Uiteindelijk gaf de ouder het op en stopte het voedsel dan toch maar in de keel van het bedelend jong.

8 thoughts on “Bonte vliegenvangers voeren jongen (2)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.