Kadoelerbrug, Zwanenmeer en roodborsttapuit

Door een medewerker van Natuurmonumenten was ik getipt over een locatie waar de grote karekiet broedt. En zo reed ik op een mooie ochtend naar de Kadoelerbrug.

De slagbomen gingen net naar beneden. Omdat ik toch moest wachtten maakte ik meteen enkele foto’s. Ik was een keer eerder bij deze brug geweest, maar dan aan de andere kant. In januari 2020 had ik hier foto’s gemaakt vanwege de bijzondere passage van een enorm jacht. Ik schreef daarover in dit bericht.

Aan de overkant van de brug parkeerde ik de auto en wandelde de Zwartemeerdijk op. Zie Google Maps. In de bocht hoorde ik de zang van de grote karekiet. Tsjonge jonge wat een decibels produceert deze vogel. Ik heb de vogel twee keer in een flits zien vliegen, maar voor de rest bleef hij goed verborgen tussen het riet.

Hoewel het uitzicht over het Zwanenmeer niet verkeerd was, had ik het na een uurtje wel gezien. Ik wandelde weer terug richting de Kadoelerbrug.

Toen ik weer bijna bij de auto was zag ik een mannetje roodborsttapuit op een paaltje zitten. Even verderop zat een vrouwtje haar verenkleed te poetsen. In de buurt hielden zich ook enkele juvenielen op.

11 thoughts on “Kadoelerbrug, Zwanenmeer en roodborsttapuit

  1. Een bekende plek. Iets verderop heb je het Vogeleiland, als het goed is zitten daar nog een paar zeearenden.
    Jammer dat je de grote Karekiet niet hebt gezien, nog maar een keertje terug dan 😀
    De roodborsttapuit heb je mooi ‘meegenomen’.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.