Fazant

Tijdens onze vakantie op Texel kwam ik meerdere malen per dag langs dit kleurrijke weiland.

De paarse kleur van de orchissen stak mooi af bij het geel van de boterbloemen.

Aan de rand van dat kleurrijke weiland liep een mannetjes fazant. Tijdens de wandelingen door de natuur hoorde en zag ik ze dagelijks. Iedere keer genoot ik weer van het prachtige kleurrijke verenkleed.

Van nature komt de fazant in West-Europa niet voor. Het oorspronkelijke leefgebied van de fazant bevindt zich onder andere in het gebied Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en in het gebied van Vietnam tot in Noord-Korea. De Romeinen hebben ervoor gezorgd, dat de fazant zich over grote delen van Europa verspreidde. De fazanten op Texel zijn in de 60- en 70-er jaren van de vorige eeuw hier uitgezet voor de jacht.

5 thoughts on “Fazant

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.