Weidebeekjuffer

Op 29 mei plaatste Pedro een bericht op zijn weblog met foto’s van de weidebeekjuffer. Die fotoserie was gemaakt aan de Hopweg in het Kuinderbos. Ik vroeg Pedro naar de exacte locatie en besloot daar eens een kijkje te gaan nemen. De Hopweg is namelijk voor mij niet ver rijden. Voorgaande jaren ben ik voor de weidebeekjuffer altijd ver weg geweest. Vorig jaar fotografeerde ik ze in Nationaal Park Drentsche Aa. Die fotoseries zijn hier en hier te zien. De hele zomer heb ik niet meer aan de weidebeekjuffer aan de Hopweg gedacht totdat het mij de afgelopen week ineens te binnen schoot. Ik was bang dat ik te laat zou zijn en zocht op internet naar de vliegtijd van de weidebeekjuffer. Gelukkig vliegen ze ook nog in augustus.

Het stroompje aan de Hopweg had ik snel gevonden. De juffers die daar rondvlogen weigerden om te gaan zitten…

Terwijl die weidebeekjuffers ronddartelden boven het stroompje kwam ik er eentje aangevlogen die wilde poseren. Als ik deze juffers vergelijk met die van vorig jaar juli dan zien de juffers er in augustus wel wat bleker uit.

Via een grote buis gaat het water onder de weg door naar de andere kant van de Hopweg. Ook daar vlogen enkele weidebeekjuffers.

Ik heb alleen mannetjes gezien en helaas geen vrouwtjes.

12 thoughts on “Weidebeekjuffer

 1. Hoi Jetske, wat leuk ! Je had de plek snel gevonden en mooi dat ze er nog waren. Ze zien er inderdaad wat bleker uit. De vrouwtjes zijn wat minder talrijk maar moeten er ook nog wel zijn.

  Liked by 1 person

  • Ik zag ze al gelijk vliegen toen ik de auto parkeerde. Ik vond het wel een beetje eng dat stroompje. Als je daar in het water valt dan ga je onherroepelijk door de grote buis, kopje onder naar de andere kant. Ik heb een vervelende ervaring gehad in een rivier tijdens raften. Die schrik zit er nog altijd in.
   Maar ik ben wel blij met je tip en de foto’s. 👍😃

   Liked by 1 person

   • Mooi dat je ze gelijk al zag vliegen. Wat vervelend om te horen van je ervaring tijdens het raften. Het blijft natuurlijk altijd uitkijken tijdens het fotograferen. Ben ook al eens bijna in het water gevallen doordat je de focus op wat anders hebt.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.