Eindelijk de ijsvogel op de foto

Een paar weken geleden werd ik getipt door mijn collega. In haar woonplaats was een paartje ijsvogels gesignaleerd. Ze vertelde mij dat de mensen vanuit de auto de ijsvogels fotografeerden. Dit leek mij een ideale situatie voor mijn fotomaatje met MS. En zo gebeurde het dat ik bij de eerstvolgende fotokuier in Fryslân aan Jan voorstelde om naar de ijsvogel te gaan. Jan heeft die fotokuier spannend ingeleid en mooi omschreven op zijn weblog en is te zien in serie 1, serie 2, serie 3 en in serie 4.

Omdat ik het proces niet zo spannend kan inleiden en mooi kan omschrijven zoals Jan dat kan houd ik het zoals gebruikelijk bij één serie.

Helaas was het een overwegend bewolkte dag. Dat had ook meteen gevolgen voor de kwaliteit van de foto’s. Technisch gezien vind ik ze niet om naar huis te schrijven, maar omdat het zo’n mooie waarneming is mogen ze hier tentoongesteld worden.

We hadden het geluk dat zowel het mannetje (rechts) als het vrouwtje zich lieten zien. Het is mij wel vaker gelukt om de ijsvogel te fotograferen, maar voor Jan was dit de eerste keer. We waren allebei superblij dat deze missie was geslaagd.

21 thoughts on “Eindelijk de ijsvogel op de foto

 1. Reken maar dat ik superblij was. Afijn, je was erbij en je hebt mijn blijdschap gezien en zelfs gevoeld met die wat gemankeerde high five in de auto.
  Ik had ijsvogels natuurlijk al vaak op foto en video gezien, maar als je die mooi gekleurde vogels dan eindelijk in het echt ziet, heeft dat iets betoverends.
  O, en wat dat gemopper over je foto’s betreft: ze zijn altijd nog beter dan de mijne. 🙂

  Liked by 1 person

 2. Prachtig toch om twee ijsvogels in 1 beeld te kunnen vangen. Een mooie serie ook, het bewolkte weer zorgt ervoor dat je minder last hebt van harde ongewenste schaduw, dus wat mij betreft helemaal niet erg hoor.

  Liked by 1 person

  • Dat is inderdaad het mooie van bewolkt weer. In de zon kunnen die felle kleuren van de ijsvogel behoorlijk reflecteren. Jan is intussen al twee keer weer geweest tijdens zonnige dagen. Ik ben benieuwd wat dat heeft opgeleverd. Hij is volgens mij nu ook aan ze verslaafd. 😉

   Like

  • Eerst zit je te wachten en te wachten en dat vraag je zeer af of het wel wat wordt. Je kent dat gevoel vast bijvoorbeeld bij de kijkwand. En dan hoor je ineens het piepje en zie je de blauwe flits en landt de ijsvogel op de tak. We fluisterden…daar is tie. En dan snel de camera’s pakken en klikken maar. Het is en blijft een feest. 😀

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.