Spreeuw op zoek naar een lekker hapje

De spreeuw zet ik nogmaals in het zonnetje. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de kleuren die dan tevoorschijn komen.

Hierboven trof de spreeuw een lege voedertafel. Met het mooie weer en de ontluikende natuur kunnen ze prima hun kostje bij elkaar scharrelen. Om die reden heb ik het bijvoeren drastisch verminderd.

We hebben 10 meter buxushaag staan waar vorig jaar de buxusmot inzat. Hoewel de haag nu prachtig uitloopt heb ik niet de illusie dat de buxusmot is verdwenen…

Nu ik minder bijvoer zie ik de vogels vaker de buxushaag induiken…

Ik hoop dat ze vele rupsjes van de buxusmot vangen. Het zou prachtig zijn als we het op een natuurlijke manier kunnen bestrijden. Daarnaast heb ik de haag ondersteund met voeding en kalk.

16 thoughts on “Spreeuw op zoek naar een lekker hapje

  • Met dit mooie zonnige weer komt het helemaal goed. Als er weer een periode van kou en regen komt ga ik ze nog wel wat verwennen. Ik ben blij met zoveel vogeltjes in de tuin en daar wil ik ook wel wat voor terug doen. 😇

   Like

 1. Een mooie serie weer. De tekening en zijn glanzende kleuren komen daar in het zonnetje echt prachtig uit.
  Je eerste foto is vandaag mijn favoriet.
  Hier zat vorige week een spreeuw heel gezellig te kwetteren in de hazelaar. Steeds als ik een nieuwe video-opname had gestart, stopte hij met kwetteren en bleef er niet meer dan een zwak gekwebbel over. Hij leek het erom te doen. 😉

  Liked by 1 person

  • Dat is hier moeilijk voor te stellen, hier hebben we veel spreeuwen. Sinds een paar dagen proberen ze een nestgelegenheid van de mussen te kraken, onder de dakpannen. Het is een hele strijd. De mussen bijten flink van zich af. Het is wel een bijzonder gezicht om te zien. Ik heb het nog niet kunnen fotograferen, daarvoor was het al te schemerig.

   Like

 2. Een vogel die we hier niet veel meer te zien krijgen. Wat goed dat de spreeuw de rupsjes van de buxus pikt! Misschien wordt ze nog gered.
  Als kind lagen er als avondeten wel eens spreeuwen in de pan… wat een tijd van toch wel ‘armoe’

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.