Eekhoorn op foto én film

Vandaag laat ik nog een keer een fotoserie zien van de eekhoorn die regelmatig onze voortuin bezoekt om wat lekkers te halen. De doppinda’s worden ter plekke opgepeuzeld of ze worden meegenomen naar een plek hoger in de boom. Daar worden ze dan vakkundig gedopt en opgegeten.

In een eerder bericht had ik al eens verteld dat de eekhoorn het voer in het eekhoornvoederhuisje nog niet had ontdekt. Op een ochtend zat de eekhoorn op het plankje voor het voederhuisje. Het zal toch niet….

En ja hoor, het heeft een tijd geduurd, maar het voer is ontdekt en het systeem werkt. De eekhoorn tilt het deksel op en pakt dan het voer.

Het mooie van dit voederhuisje is dat de eekhoorn geen concurrentie heeft van andere dieren. Regelmatig zit een koolmees of pimpelmees door het plexiglas naar het voer te kijken.

Al observerend ben ik erachter dat de eekhoorn als voorgerecht de pinda’s neemt. Dan als hoofdgerecht het voer uit het kastje. Als nagerecht neemt hij meestal een of meerdere walnoten.

Meerdere keren heb ik vanuit de woonkamer opnames gemaakt. Die opnames heb ik aaneengesmeed tot een filmpje.

13 thoughts on “Eekhoorn op foto én film

 1. Heel mooi, Jetske, vooral de video-opnamen vind ik erg mooi. Mijn complimenten!
  Het heeft even geduurd, maar leuk dat hij nu toch door heeft hoe dat dekseltje op het voer werkt. Nu maar hopen dat dit niet het eerste eekhoorntje met obesitas wordt, want hij heeft het daar wel errug goed. 🙂

  Liked by 1 person

  • Dank je wel voor je complimenten. Want als jij het schrijft, als grootmeester in het filmen en monteren, dan weegt dat extra mee. 💪😃

   Haha, ik hoop dat hij zijn grenzen kent. Dat is bij dieren volgens mij beter geregeld dan bij mensen. Dat is bij de mensen niet goed geëvolueerd door de eeuwen heen.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.