Hagedis in de citadel

Tijdens ons bezoek aan de opgraving van het Byzantijnse Efeze namen we ook een kijkje binnen de muren van de citadel. Deze citadel werd in het jaar 500 gebouwd en ligt op het hoogste punt van de heuvel Ayasoluk in Selçuk.

In de citadel hadden we een leuke ontmoeting. Ik werd er op gewezen door mijn eega, want ik had het zelf niet ontdekt. Tegen de muur zat een hagedis geplakt.

Op de computer heb ik getracht deze hagedis te determineren maar het is me niet gelukt. In Turkije leven meer dan zeventig verschillende reptielsoorten, waarvan de hagedissen in allerlei soorten en maten het grootste deel vertegenwoordigen.

De hagedis klom tegen de muur naar boven en ging er bovenop zitten. Met de camera in de aanslag kroop ik met een omweg ook op de muur. En zo maakte ik enkele foto’s van bovenaf.

Een paar seconden later kroop de hagedis weer naar beneden en ging ik ook weer naar beneden. Het leek wel een kat-en-muisspel. Het spelletje heeft mij wel een aantal acceptabele foto’s opgeleverd.

10 thoughts on “Hagedis in de citadel

 1. leuk om zoiets te zien en te kunnen volgen en fotograferen
  valt niet mee om de precieze, naam, soort te vinden als er zoveel soorten zijn
  je hebt er wel een heel mooie serie an overgehouden,
  vind de laatste de mooiste van deze verder prachtige serie Jetske

  Liked by 1 person

 2. Opgraving van het Byzantijnse Efeze is zeker mooie foto’s geworden. Hagedis ligt te zonnen. Mooie hagedis is dit. Deze hagedis kunnen heel snel wel lopen.Dat weet ik. Mooie serie foto’s. Echt vakantie gevoel daar.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.