Bruine kiekendief boven Letterberterpetten

Vorige week maakte ik een wandeling in natuurgebied de Lettelberterpetten. Het werd geen grote wandeling, want ik ging linea recta naar de vogelkijkhut.

Ik was alleen in de vogelkijkhut. Buiten de vogelkijkhut was aanvankelijk niet veel te beleven. Althans geen zichtbaar leven. Een vogeltje streek neer op een tak vlakbij de vogelkijkhut. Ik denk dat het een rietzanger is, maar ik weet het niet zeker. Wie het weet mag het zeggen.

Aan de overkant van de plas liep een kleine kudde koeien. Twee koeien gingen het water in om hun dorst te lessen.

Ik bleef nog een tijdje wachten in de vogelkijkhut in afwachting van iets spectaculairs. Het hoogtepunt werd dit keer een bruine kiekendief die aan het foerageren was.

11 thoughts on “Bruine kiekendief boven Letterberterpetten

 1. mooie inleiding van deze serie met landschapjes . vogeltjes, koeien en als afsluiter de roof vogel, schitterend.
  maak je al deze foto’s met één camera? ik zit ook te kijken naar zo’n soort camera met zoom b.v. de Nikon P950 of P1000
  Lijkt me handig zonder al dat gesleep van diverse lenzen en dan ook nog meestal net de verkeerde mee genomen te hebben

  Liked by 1 person

  • Deze serie is gemaakt met de Nikon bridgecamera. De Nikon B700 coolpix. Het voordeel is inderdaad dat je geen gesleep hebt met camera’s en lenzen. Je kunt er landschappen mee fotograferen en flink inzoomen. Maar….een spiegelreflex vergelijken met een bridgecamera (of compactcamera) is het vergelijken van appels met peren. Zeker bij zonsondergangen en zonsopkomsten heb ik liever mijn spiegelreflex dan mijn bridgecamera. Ook bij veel zonlicht heb ik liever de spiegelreflex. Voor vlinders, libellen of andere insecten waarbij ik op afstand moet blijven gebruik ik de spiegelreflex met een 70-200 zoom met een kleine scherpte/diepte. Voor macro’s waarbij ik dichterbij kan en mag komen gebruik ik de spiegelreflex met 100 mm macro-lens. Kortom ik ga wel bepakt en bezakt op stap. 😉

   Liked by 1 person

 2. Mooie serie Jetske, heb toevallig ook net een post gemaakt van vogelkijkhut Rottige Meente. Ook eerst weinig spectaculairs maar later ook 2 kiekendieven gespot. We hoopten op de visarend of zeearend dir daar soms te zien is. Goed weekend.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.