Een bijzondere uitreiking

Eind september ontving onze dochter samen met 100 andere studenten in de zorg haar hbo-v getuigschrift van de Hogeschool te Amsterdam.  Vanwege de 1,5 meter afstand vond deze uitreiking plaats in de Johan Cruyff Arena. De uitreiking was net op tijd, vanwege de verscherpte coronamaatregelen werd een dag later het maximum aantal toegestane bezoekers naar beneden bijgesteld. Het evenement zou dat niet kunnen doorgaan.

Via de parkeergarage liepen we naar ingang noord B.

In het stadion werd m.b.v. een witte stip op de stoel aangegeven welke stoelen er gebruikt mochten worden. Ook als je bij elkaar hoorde zat je keurig 1,5 meter van elkaar. Voor de nodige ventilatie was het dak opengelaten.

Het geheel was geweldig georganiseerd. Er was life muziek en er waren bubbels om te proosten.

Een indrukwekkend moment vind ik altijd het afleggen van de Eed van Verpleegkundigen en Verzorgenden. Tijdens het afleggen van de Eed stonden niet alleen de net afgestudeerden maar ook alle getuigen die werken in de zorg. De gedachte hierachter is dat ze er niet alleen voor staan maar dat ze gedragen worden door hun collega’s. Dit vind ik een mooi symbool.

We zijn supertrots op onze dochter. De wereld van de Zorg ligt aan haar voeten. We zijn benieuwd wat de toekomst haar brengt en hopen daar nog lang getuige van te mogen zijn.❤️

9 thoughts on “Een bijzondere uitreiking

 1. Gefeliciteerd met je gediplomeerde HBO zorg dochter
  En wat leuk en indrukwekkend verzorgd in de Arena
  En wat een schoonheid is ze.
  En alweer 4 jr geleden….wat gaat de tijd toch snel !!!
  Dan gaat ze dezelfde kant op als de onze die geeft nu ook, na HBO-V, les op het MBO in verpleegkunde ;-0

  Liked by 1 person

 2. Om te beginnen van harte gefeliciteerd met deze mooie stap van dochterlief. Mooi dat deze happening op de valreep nog door kon gaan. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze in jouw voetstappen van treedt. Dit glanzende appeltje is duidelijk niet ver van de stam gerold, daar mag je met recht trots op zijn..

  Liked by 1 person

 3. Super trots ben je dan als ouder! Ik weet er alles van, en hoe bijzonder dat het in de Arena is gevierd allemaal, zo groots, dat mag ook wel, ze heeft een bijzonder beroep gekozen!

  Ik wens haar heel veel succes toe in haar verdere loopbaan!

  X

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.