Bad Bentheim, kasteel en kunst

Eind september brachten we een week door op een vakantiepark in Bad Bentheim. Uiteraard brachten we ook een bezoek aan kasteel Bad Bentheim. We gingen te voet vanaf het vakantiepark naar het kasteel. We wandelden o.a. door het stadspark waar de rozen nog prachtig in bloei stonden.

We maakten een rondgang door de tuin en namen een kijkje binnen. Ook wandelden we over de galerij van het kasteel waarbij we een mooi uitzicht hadden over de tuin en over de stad Bad Bentheim.

Een gedeelte van het kasteel is ingericht als expositieruimte. De veelal kleurrijke kunstwerken spraken mij aan. Door de entourage waarbinnen de kunstwerken hingen kwamen de kunstwerken mooi tot hun recht. In een zwaar bewaakte vitrine hing een werk van de Nederlandse schilder, Jacob van Ruisdael.

8 thoughts on “Bad Bentheim, kasteel en kunst

 1. Wat een prachtige reeks van dit middeleeuws kasteel met aansluitend park. Voor jullie was het een zeer geslaagde uitstap, ik ga mijn voldoening even zoeken in de link die je hebt ingesloten, zodat ik op die manier nog iets meer kan vernemen over het kasteel en zijn geschiedenis. De kunstwerken die tentoongesteld waren, vind ik zeer rustgevend. Je foto’s waren natuurlijk weer om van te snoepen 😉

  Like

 2. ohhhh da’s genieten om daar met dat licht rond te lopen, geweldig mooi jetske,
  wat zijn er nog veel mooie plekken onder de zon hé,
  door het bloggen kom ik er toch…. lockdown of niet 🙂

  dank je wel

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.