Uitkijktoren ‘De Zeven’

Op een vooravond ging ik naar het Fochteloërveen. Nabij de parkeerplaats keek ik rond of ik nog wat zag om te fotograferen. Toen hoorde ik plotseling iets ritselen. Het was een ree die wegsprong. Ik weet niet wie het hardste schrok van ons tweeën…

Na de ontmoeting met de ree besloot ik om naar de uitkijktoren te wandelen.

Na een lange wandeling kwam ik bij de uitkijktoren. Deze toren heeft de vorm van een 7 en daarom wordt deze toren “De Zeven’ genoemd.

Vanwege mijn hoogtevrees moest ik wel wat moed verzamelen, maar toch heb ik het erop gewaagd. Op internet las ik nadien dat hoewel ‘De Zeven’ 18 meter hoog is, je de toren ook met een beetje hoogtevrees kunt beklimmen. Door een knik in de trap kun je de hoogte niet overzien en dat schijnt te werken. Eenmaal boven wachtte mij dit beeld..

Beneden had ik al een bordje zien staan dat er camerabewaking aanwezig is. Eenmaal boven zag ik inderdaad een camera hangen. Later vond ik op internet een filmpje van RTV Drenthe waarin wordt verteld dat vandalen vernielingen hebben aangebracht aan de toren. De camerabewaking zal vast na die vernieling zijn aangebracht, schat ik zo in.

Ik heb daar een tijdje in alle rust staan te genieten van het prachtige uitzicht.

En tot mijn grote vreugde hoorde ik in de verte de roep van een kraanvogel.

9 thoughts on “Uitkijktoren ‘De Zeven’

  1. Prachtige toren en uitzicht, jammer van die vernielingen, hier al niet anders op de Slikken van Flakkee voor tienduizenden euro’s schade gemaakt door vandalen, het gebied is heel lang alleen te voet of met de fiets bereikbaar gewest, ze vernielden met te hard rijden de toegangs weg en ook ander dingen werden gewoon moedwillig gesloopt, fijn dat het inmiddels is gerepareerd en dat er video bewaking is, iets wat helaas dan weer nodig is, hopelijk werkt het ook en blijven de vandalen weg

    Liked by 1 person

  2. Prachtige toren maar wel een SCHANDE dat bepaalde mensen er plezier in beleven om dergelijke schade aan te brengen…. en stop het nou niet allemaal op Corona-frustratie a.u.b. Het erge is dat de daders nooit zullen gekend zijn.

    Liked by 1 person

  3. Ooit de toren een keer beklommen, jaren geleden. Maar het uitzicht herinner ik mij als van jou foto’s, leuk om te zien. Ik geloof niet toen een Ree gezien te hebben, het was overdag, en helaas ook geen kraanvogels gezien. Maar desondanks was de klim de moeite waard.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.