Op de grens van Groningen en Drenthe

Na de fotosessie bij het Nijveenstersluisje fietste ik verder langs het Paterwoldsemeer en rond het Hoornsemeer. Ik fietste een stukje door stad Groningen en door Eelderwolde. Dat dorp is inmiddels tegen Groningen aangebouwd. Wat ik mij op dat moment niet realiseerde, maar later zag op Google Maps dat Eelderwolde in Drenthe ligt. Vanuit Eelderwolde fietste ik natuurgebied De Onlanden in. Aan de horizon is het hoofdkantoor van de Nederlandse Gasunie in Groningen te zien.

Een boom verstrikt in hoogspanningsdraden? Nee hoor het is gezichtsbedrog.

Een kunstige fietstunnel onder de N372.

Uitzicht op het Peizerdiep richting het noorden. Op de achtergrond is het bedrijf Cosun Beet Company (voorheen Suiker Unie) te zien.

Het was een uitgelezen dag om te fietsen dat vonden velen met mij.

Op het gemaaide gras zat een vogeltje, ik denk een graspieper. Ik had geluk dat het vogeltje geduldig bleef wachten totdat ik mijn Nikon bridgecamera uit de fietstas had gepakt. Toen ik zover was mocht ik één foto maken en toen ging de graspieper er vandoor.

Na deze mooie tocht door de Onlanden fietste ik stad Groningen weer in. Mijn doel was het voormalige terrein van de Suiker Unie, wordt vervolgd.

9 thoughts on “Op de grens van Groningen en Drenthe

  • Ik was verbaasd toen ik die foto van de boom terug zag op de computer. Dat is dus het effect van tweedimensionaal.
   Sinds ik op een e-bike fiets vind ik het wel veel leuker fietsen. En dan is het niet erg als er wat wind staat. 🌬

   Like

 1. Mooi gezien, die boom in combinatie het die hoogspanningskabels.
  Dus … de Suiker Unie is intussen ook al in het Engels opgegaan in de vaart der multinationals. Hmmm …
  Mooi landschap op je laatste foto met de koeien omgeven door opbollende wolken.

  Liked by 1 person

  • Ik zag het niet op dat moment omdat ik het ter plekke driedimensionaal zag. Pas op de computer zag ik het tweedimensionaal. Je weet wel de beruchte boom of paal ‘op’ iemands hoofd wat je pas op de computer ontdekt want ter plekke viel het niet op. 😜

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.