Steenrode heidelibel

Zoals ik in het vorige bericht al schreef, was ik naar de Ruiner Aa gefietst in de hoop er de bandheidelibel te zien en te fotograferen. Zie Google Maps.

Een bandheidelibel heb ik helaas niet gezien. Wel was daar o.a. een steenrode heidlibel.

Deze heidelibel vloog zo nu en dan op om vervolgens weer op het prikkeldraad te landen.

Dat gaf mij mooi de gelegenheid om met mijn nieuwste objectief in te zoomen op deze libel.

Met een brandpuntsafstand van 400 mm en een diafragma van 8 gaf dat een geringe scherpte/diepte. Dat was ook de opzet, ik wilde de libel los hebben van de begroeiing op de achtergrond.

19 thoughts on “Steenrode heidelibel

  1. Het mooie van een tele objectief is dat je van een afstandje kunt fotograferen zonder de libelle te storen en je hebt vaak meteen een goede scherptediepte te pakken wat met een macro lens nogal eens lastig is. Veel succes met je nieuwe aankoop !

    Liked by 1 person

  2. De drie foto’s met de geringe scherptediepte zijn echt heel fraai, maar de laatste doet er nog een schepje bovenop met de glanzende vleugels. Mooi zo’n teleobjectief voor dit soort opnames, met de macrolens moet je veel dichterbij en is kans groot dat je onderwerp al gevlogen is voordat je afdrukt. Prima aanschaf!

    Liked by 1 person

  3. Met zo’n 400mm ben je ook beter in staat om een passende achtergrond te vinden voor je onderwerp dan met een macro. Je foto’s laten zien dat je met een korte minimale scherpstelafstand een onderwerp van deze grootte prima kan fotograferen. Goed geslaagd Jetske

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.