IJsvogel poseert

Vandaag toon ik jullie nog een keer de ijsvogel. Dit is de derde en laatste fotoserie uit de reeks die ik fotografeerde tijdens één bezoek aan de vogelkijkwand. Gisteren ben ik daar nog een keer geweest, maar de ijsvogel liet zich toen niet zien.

Vanachter de kijkwand maakte ik een overzichtsfoto. Als je geluk hebt gaat de ijsvogel op een van de twee takken zitten, zie rode pijl. Maar de ijsvogel zit net zo vaak in de wirwar van takken daarboven of daarvoor.

11 thoughts on “IJsvogel poseert

    • Ja dat is inderdaad het resultaat van de 100-400 mm. De tekening van het verenkleed blijft mooier bestaan dan met de bridgecamera. De weersomstandigheden waren niet gunstig. De ISO moest wel flink opgeschroefd worden.

      Like

  1. Hij ging wel heel mooi zitten voor deze serie.
    Afijn, ik weet nu waar hij zich zo af en toe met wat geluk soms ergens bevindt. Als ik eens een goeie dag heb, hoop ik hem ook eens in beeld te kunnen vangen. Maar zo mooi als jouw foto’s met je nieuwe lens zullen de mijne niet worden. Maar ze zullen al snel veel beter zijn dan de blauwe flits die ik ooit een paar keer in beeld heb kunnen krijgen. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.