Nacht van de Nacht

In het kader van de Nacht van de Nacht maakte ik deze foto vanaf het balkon. We zitten in het noorden aardig gunstig wat betreft de lichtvervuiling. Het is bij ons nog echt donker. Zie deze site van Nature Today. In de nacht van zaterdag op zondag was er kans om poollicht te zien. Ik weet niet of de verkleuring boven de horizon valt onder de noemer poollicht. Met het blote oog was dit nagenoeg niet te zien, ik zag het later op de computer. Het was in ieder geval niet spectaculair…

ISO 400, f/5, 24 mm, belichtingstijd was 30 seconden.

9 thoughts on “Nacht van de Nacht

  • Ik had het inderdaad al gelezen dat het met het blote oog niet haast niet waarneembaar is of het moet heel duidelijk zijn. Heb jij het al eens gezien?
   We hopen ooit nog een keer een reis te maken waarbij we het noorderlicht hopen te zien. Ik zeg wel eens gekscherend tegen de kinderen dat als ze klaar zijn met de studie en een goede baan hebben dan mogen ze ons meenemen. 🙂

   Like

 1. Het lijkt me gezien jouw locatie wat aan de heldere kant.
  Vanaf Terschelling was het met het blote oog te zien, verder was het vooral fotografisch poollicht.
  Maar de kansen zijn nog niet helemaal voorbij, want de eigenlijke zonnestorm is nog altijd niet op aarde aangekomen. Dat geeft voor vanavond bij helder weer mogelijk een nog wat betere kans.

  Liked by 1 person

 2. Het was in ieder geval erg donker aan de foto te zien, en dan krijg je wel mooi de sterren op de foto. Ik denk dat je toch een reisje noordwaarts moet maken om het noorderlicht goed te ervaren, wij hebben 1x het geluk gehad IJsland. Net 1 heldere avond was het raak, onvergeetbaar.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.