Eunice raast over ons land

Storm Eunice trekt vanmiddag en vanavond over Nederland en dit kan aan de kust leiden tot (zeer) zware storm, windkracht 10 en mogelijk zelfs windkracht 11! Op grote schaal komt het tot zeer zware windstoten van meer dan 100 km/uur. Aan de kust kunnen de windstoten zelfs 130 km/uur halen en aan de noordkust zelfs 140 km/uur. Bron is de site van Weeronline.

Omdat het wordt afgeraden om nu de weg op te gaan, heb ik voor deze gelegenheid een fotoserie uit het archief gehaald.

Deze fotoserie heb ik gemaakt aan de oever van de Belterwiede op 28 oktober 2013.

Men zegt dat storm Eunice de zwaarste storm word in dertig jaar tijd. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland en het IJsselmeergebied en het Waddengebied geldt code rood.

En dat uitgerekend op mijn verjaardag…

Uiteindelijk was het de zwaarste storm sinds 1990. Wij hebben ook stormschade. Doordat ik plat lig vanwege een buikgriep kan ik er nu geen foto’s van laten zien.

27 thoughts on “Eunice raast over ons land

  • Helaas wel stormschade. Terwijl ik uit het bovenraam sta te kijken zie ik het dak van het tuinhuis afwaaien. Raar gezicht hoor. We kunnen verder niets doen. Het was niet verantwoord om buiten te zijn. Uiteindelijk is het maar dood materiaal…

   Like

 1. Op het moment waarop je dit logje tikte, leek het nog wel leuk zo’n bijzondere storm op je verjaardag.
  Na het zien van de schade aan jullie tuinhuisje is het allerleukst er intussen wel vanaf, stel ik me zo voor. Hopelijk luwt de wind straks zodat jullie met vereende krachten verder schade kunnen voorkomen. Sterkte ermee! “En hé hé”, zoals sgt. Esterhaus altijd zei in Hillstreet Blues’ altijd zei: ‘”Be carefull out there!”

  Liked by 1 person

  • Ik zag het gebeuren terwijl ik boven uit het raam keek. Ik had net een filmpje gemaakt voor vrienden die op vakantie zijn in Duitsland.
   Ik heb inderdaad de mannen gesommeerd om het gewoon zo te laten. Het was gewoon onverantwoord om er iets buiten aan te doen. Bij het luwen van de storm eerst maar de inhoud van het tuinhuis daar weg halen en maandag met de verzekeringsmaatschappij overleggen. We hopen dat we het dak in z´n geheel er weer op kunnen krijgen.

   Like

 2. Wel wel.. een verjaardag om nooit te vergeten Jetske.
  De storm heeft overal lelijk huis gehouden. We zagen de beelden op TV, zowel op Belgische als Nederlandse zenders.
  Toch wil ik je, ondanks dit alles, van harte nog een hele gelukkige verjaardag toewensen hoor…. Hip hip hoeraaaaa Jetske !!!!!

  Liked by 1 person

 3. oh oh jetske. wat een weer wat een wind, om bang van te worden…
  Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat je ondanks eunice tóch een heel bijzondere dag hebt mogen beleven…
  zo’n storm is ook wel wat toch..

  Liked by 1 person

 4. Lees nu net je blog, wat vervelend van jullie tuinhuisje, hopelijk valt de schade mee en is de verzekering welwillend. Hier enkel wat oude bomen die omgewaaid zijn, gelukkig geen grote schade’s. Ik heb nog even getwijfeld om nog even op Urk te kijken bij het IJsselmeer, uiteindelijk toch maar niet gedaan gezien de zware storm. Nog gefeliciteerd met je verjaardag 🥂🍰

  Liked by 1 person

  • Dank je wel voor de felicitaties.
   Het was vast spectaculair op Urk, maar niet wijs om de rit te maken. We gingen ook meteen naar het tuinhuis, maar vanwege de bomen in onze tuin zijn we maar snel naar binnen gegaan. We konden verder ook niets doen.

   Liked by 1 person

 5. Het was inderdaad heftig gisteren, bij deze nog van harte gefeliciteerd, wat een vreselijke storm, en we zijn er nog niet vanaf begrijp ik er komt nog meer wind, iets minder dan vrijdag, maar toch ook nog 100km/h

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.