Bij de Leijen

Een paar weken geleden gingen mijn fotomaatje en ik naar de Leijen bij De Tike.

Het pad naar de vogelkijkhut was modderig. Gelukkig waren we qua schoeisel goed voorbereid.

Halverwege het pad genoten we van het uitzicht op het zilverkleurige riet.

Het laatste deel van de wandeling gaat via een vlonder. Dat loopt net wat comfortabeler.

We hadden de hoop uitgesproken dat we misschien daar baltsende futen zouden treffen, maar helaas. Naast het mooie uitzicht was er weinig leven te bekennen.

Door het zijluik hadden we onderstaand uitzicht.

Achter het riet zwom een groepje smienten. Ze hadden het druk met elkaar. Jan dacht dat ze voorjaar in hun kop hadden. Toen het er op leek dat de smienten niet van plan waren om voorlangs te zwemmen en er verder ook niets spannends gebeurde besloten we weer terug te wandelen.

Onderweg naar de parkeerplaats maakte Jan een aantal detailfoto’s van diverse soorten mos. Die fotoserie is te zien op zijn weblog.

Terwijl Jan bezig was met het maken van bovenstaande fotoserie richtte ik mijn blik op het kunstwerk naast de parkeerplaats.

Naast het kunstwerk is een nieuwe picknicktafel geplaatst. Op een warmere dag is het daar vast goed toeven.

Ik was van plan om een apart log te maken over het kunstwerk, maar daar zie ik toch vanaf. Voor een mooie beschrijving en fotoserie verwijs ik gewoon naar het weblog van mijn fotomaatje.

15 thoughts on “Bij de Leijen

 1. Geen baltsende futen, maar wel mooi de omgeving in beeld gebracht. Prachtig weer en fraaie vergezichten vanuit de hut! Het kunstwerk is ook bijzonder, even bij Jan gekeken, mooi verhaal en initiatief van de dorpelingen die het tot stand brachten.

  Liked by 1 person

  • Het was ook mooi om daar te zijn. Ik zocht op internet naar informatie over dit kunstwerk en toen kwam ik uit bij Afanja, de site van Jan. Toen koos ik de weg van de minste weerstand door gewoon te verwijzen naar die website.

   Like

 2. Spectaculair was het allemaal niet die dag, maar het was weer gezellig en we hebben ons van begin tot eind toch weer vermaakt prima. En wat in deze ‘winter’ ook niet onbelangrijk is: het was droog en zonnig. En dat ervaar ik tegenwoordig toch als een mooie bonus. 😀

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.