Groene specht

‘Onze groene tuinspecht’ laat zich vaak horen, maar niet makkelijk fotograferen. Tot op een dag de specht iets lekkers had gevonden in onze voortuin. Mij man waarschuwde mij vanaf de benedenverdieping. Ik heb de foto’s gemaakt vanuit een slaapkamer op de bovenverdieping. De foto’s zijn genomen door HR++ glas.

De specht wisselde het zoeken af met het om zich heen kijken of er geen gevaar dreigde.

De groene specht zoekt het voedsel op de grond. Op het menu staat vooral de grote mier. Zo te zien was het daar een goed foerageerplekje tussen de wortels van de oude boomstronk.

Toen ik voldoende foto’s had genomen van de bovenverdieping ben ik via de achterdeur naar buiten gegaan en via de zijkant van het huis naar voren geslopen. Hoewel de specht mij niet kon zien rook deze gelijk onraad. Dat zal komen door de opvliegende tuinvogels die ik tijdens mijn sluiptocht had doen opschrikken.

De groene specht hipte bij mij vandaan…

… om vervolgens weg te vliegen. Ondanks de hoge ISO en korte sluitertijd was de sluitertijd nog niet kort genoeg om de wegvliegende specht scherp in beeld te krijgen. Ook al is de foto niet scherp ik laat deze toch hier zien vanwege het mooie verenkleed in vlucht.

13 thoughts on “Groene specht

  • We zijn al een klein beetje verwend omdat dit soort al meerdere jaren broedt op het perceel naast onze tuin. We horen en zien de groene specht regelmatig langs vliegen. Maar het blijft een cadeautje als het lukt om deze te fotograferen.
   Fijne avond en weekend.

   Liked by 1 person

   • De groene specht heb ik hier nog nooit gezien laat staan voor de lens gehad. Enkel de grote bonte specht die je wel vrij veel ziet maar ook lastig te fotograferen is. Voor jullie ook een fijne avond en een goed weekend !

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.