Kramsvogels, koperwieken en spreeuwen

Na mijn fotoserie in Kalenberg reed ik het dorp uit. In het land langs de weg zag ik een grote groep vogels zitten. Ik zette mijn auto aan de kant van de weg. Op het moment dat ik stopte vloog de groep vogels op en streken een eind bij mij vandaan weer neer in het weiland.

Ik had helaas mijn Canon 100-400 mm thuis gelaten, maar gelukkig had ik mijn Nikon bridgecamera in de fototas zitten. Door de zoeker van die camera zag ik dat het een groep kramsvogels, koperwieken en spreeuwen was.

Ik bleef staan met het zijraam naar beneden, daarbij zat ik aan de goede kant van de auto. Na verloop van tijd scharrelden er enkele vogels weer wat meer mijn kant op. Door met de Nikon maximaal in te zoomen kon ik onderstaande fotoserie maken. Het was voor mij al lang geleden dat ik een dergelijke groep in het weiland zag. We hebben in een hele koude winter wel kramsvogels en koperwieken bij de voedertafel in de tuin gehad.

9 thoughts on “Kramsvogels, koperwieken en spreeuwen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.