Egel, beer en tuinvogels

In onze voortuin staat een egel en een beer gemaakt van mos en vogelvoer. De familieleden weten dat ik een vogelliefhebber ben en trouw de tuinvogels voer. Om die reden kreeg ik de egel en de beer voor mijn verjaardag. Diverse soorten tuinvogels hebben de weg naar het voer gevonden…

Ik kwam een aantal jaren geleden een schrijven tegen op internet waarin werd gepleit om geen vetbollen in netjes op te hangen. De vogels zouden verstrikt kunnen raken in het netje. De tweede reden om geen netjes te gebruiken is dat lege netjes in de natuur kunnen achterblijven. Onze vetbollen zitten in een houder en dus gebruiken we geen netjes. Op een voederdier of voederkrans zitten wel veel netjes. De commercie is blijkbaar niet zo bezig met bovenstaande. Aan de andere kant moet ik zeggen dat ik in al die jaren nog nooit verstrikte vogeltjes heb gezien. Uiteraard houd ik wel goed de lege netjes in de gaten om te voorkomen dat ze in de natuur terecht komen. Tijdens het schrijven van dit bericht zocht ik naar een artikel over deze kwestie en vond o.a. deze site.

13 thoughts on “Egel, beer en tuinvogels

    • Het blijft inderdaad trekken om er naar te kijken. Op een vrije dag wordt de stoel naar het raam gedraaid. Een mooi plekje om koffiepauze te houden en onderwijl te genieten van de foeragerende vogels.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.