Sneeuw in Darp

Na de wandeling door het besneeuwde landschap bij de Hunebedden reed ik via een andere weg weer naar huis. Toen ik over de Van Helomaweg reed richting Darp zag ik aan de oostkant een prachtig besneeuwd landschap. Ik besloot nog een stop te maken. De zon had hier nog geen vat gekregen op de sneeuw.

Aan de andere kant van de weg zag ik een klein paadje in een dichtbegroeid bos. Er lag veel sneeuw en ook hier waren de zonnestralen nog niet doorgedrongen. Ik was nog niet eerder in dit bos geweest. Zie Google Maps.

De jonge boompjes waren kromgebogen door de sneeuw en hingen als een toegangspoort over het pad. Zonder verdere toelichting neem ik jullie mee in dit feeërieke landschap.

12 thoughts on “Sneeuw in Darp

  1. Er zit weer een aantal prachtplaten tussen, Jetske. Vooral het tegenlicht, die prachtige erebogen en de blik recht omhoog, vind ik erg mooi. Ik zag eruit als de verschrikkelijke sneeuwman.
    Onze bamboe ging vrijdagavond ook zwaar gebogen onder de sneeuwlast. Tegen tien uur ‘s avonds heb ik die last er m.b.v. de bezem zo goed mogelijk af gewerkt. Het was op dat moment nog mooie losse sneeuw. Zaterdag zou het een nog zwaardere en plakkende last geworden zijn.

    Liked by 1 person

  2. Heel mooi in beeld gebracht Jetske, je kunt er zo een aantal kerstkaarten van laten maken ! Zo te zien waren er meer mensen (en dieren) die genoten van deze mooie winterse ochtend in en rond Darp.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.