Texel, wulp en tureluur

Tijdens mijn ritje op Texel met de camera´s op de passagiersstoel reed ik van Den Burg naar Oosterend. Rijdend over de Oosterenderweg zag ik aan de rechterkant een wulp in het weiland staan. Wat een verrassing. Die wilde ik wel graag op de foto zetten. Het was een drukke doorgaande weg dus moest ik wel even goed kijken naar een geschikt plekje om de auto neer te zetten. Dat lukte. Zie Google Maps. Ik moest wel uit de auto om de wulp te fotograferen. Aanvankelijk stapte de wulp bij mij vandaan, maar even later kwam de wulp toch weer mijn kant op. De fotoserie is gemaakt met de Nikon bridgecamera.

De volgende ochtend maakte ik een ritje binnendijks aan de kant van De Wad. Plotseling zag ik een steltloper foerageren. Toen ik inzoomde zag ik dat het een tureluur was. Het leek net alsof tureluur aan het wadlopen was. Het slib bleef aan de pootjes plakken. Eventjes door het water en de pootjes waren weer schoon.

9 thoughts on “Texel, wulp en tureluur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.