Texel, zonsopkomst aan het Wad

Op de laatste dag van ons verblijf op Texel keek ik om 7 uur uit het raam. Het zag er veelbelovend uit. Ik kleedde mij snel aan, pakte mijn fotospullen en sloop het vakantiehuis uit. Ik reed naar Het Wad, want aan die kant zou de zon opkomen…

Ik parkeerde de auto bovenop de Waddendijk. Zie Google Maps. Tot mijn verrassing was er een gat in de bewolking precies op de plek waar de zon opkwam. Het was een feest om daar te zijn. Met uitzicht op een oneindig landschap. Het was genieten!

Na de kleurrijke zonsopkomst kwam er een dreigende lucht. Dat was voor mij het moment om terug te keren naar het ontbijt in het vakantiehuis.

Binnendijks gebeurde ook iets moois, maar dat laat ik jullie morgen zien.

12 thoughts on “Texel, zonsopkomst aan het Wad

 1. Mooie opnames Jetske, misschien een kleine bedenking… een grijsfilter had hier misschien de felheid van het licht wat kunnen temperen. Ik weet niet of je wel eens met grijsfilters aan de slag gaat.

  Liked by 1 person

  • Ik heb vanochtend voor werktijd de foto’s enigszins aangepast.
   Behalve de voordelen is de keerzijde van een groothoeklens is dat je sneller last hebt van overbelichting en lensflair. Had ik al gelezen op internet. Ik zal me eens verdiepen in een grijsfilter.
   Fijne dag. Ik ga nu snel naar het werk. 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.