Oog in oog met de ooievaar

Terwijl ik stond te fotograferen bij de ooievaars bij De Lokkerij landde er vlak boven mijn hoofd een ooievaar in de boom. Zie Google Maps.

Het was een bijzondere gewaarwording om oog in oog te staan met een ooievaar. Toen de ooievaar de vleugels spreidde vroeg ik me wel af wat hij van plan was. Het verhaal van de terror-oehoe en de aanvallende buizerd schoot nog wel door mij heen. Het was geen fijn idee als de ooievaar met zijn pakweg 4 kilo en enorme snavel mij zou zien als een bedreiging…

Toch had ik er wel vertrouwen in dat het goed kwam. Een vogel die baby’s brengt kan naar mijn idee alleen maar vredelievende bedoelingen hebben. 😊

12 thoughts on “Oog in oog met de ooievaar

  1. Ondanks je schrikachtige reactie kwam deze ooievaar toch wel precies op het juiste moment. Vooral het moment waarop hij even laat zien hoe groot zijn vleugels wel niet zijn, en hoe lang en scherp zijn snavel, heb je prachtig getroffen.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.