Visarend en kleine vos in Diakonievene

Tijdens mijn speurtocht naar de heikikker op de Kiekenberg werd ik getipt over een andere locatie waar de heikikker veelvuldig aanwezig zou zijn. Met die tip reed ik naar Diakonievene, naar de parkeerplaats aan de Alberdalaan. Daar startte mijn wandeling door een prachtig gebied met vele vennen. Zie Google Maps.

In het ven aan weerszijden van dit vlonderpad zou de heikikker zijn te zien. Het was te koud en/of ik was te laat in het seizoen, want er was geen heikikker te zien. Wel lag er naast het vlonderpad een grote hoeveelheid kikkerdril.

Wat eerder op de middag, bij de ooievaars, zag ik een citroenvlinder vliegen, maar die was niet bereid om stil te gaan zitten. In Diakonievene zag ik een donker gekleurde vlinder vliegen. Pas toen deze neerstreek op het pad zag ik dat het een kleine vos was.

Maar de mooiste waarneming was toch wel de visarend die boven Diakonievene vloog. Ik weet wel een aantal roofvogels te herkennen, maar ik ben geen specialist. Pas thuis op de computer en met hulp van Obsidentify zag ik dat het een visarend was.

17 thoughts on “Visarend en kleine vos in Diakonievene

 1. Wat zijn daar bij jullie toch prachtige natuurgebieden zeg ! Wow…
  Citroenvlinders zijn echt lastig te fotograferen, altijd heel druk van de ene plek naar de andere… heb het ook al mogen ondervinden.
  Pech, weer geen heidekikker maar die visarend maakt je dag wel goed, denk ik 😉 Hij staat nog mooi op de foto ook !

  Liked by 1 person

   • Hoi Rudi, ik kan vanavond geen reactie plaatsen op je weblog. Het reactieveld ziet er anders dan anders uit. Als ik in Feedly je blog aanklik vlieg ik ook gelijk naar beneden. Ik probeer het morgen wel weer.

    Like

   • Hallo Jetske, ik ben op de hoogte van het probleem en het zou zich enkel in EDGE voordoen, voor zo ver ik hier zie.
    Zelf gebruik ik Firefox als browser en daar ziet alles er uit als voordien.
    Waarschijnlijk gaat WordPress.org dit ook opmerken en zal er een update komen, Hou het dus de komende dagen even in de gaten als je wil. Hier vanuit het admin panel van mijn website kan ik er jammer genoeg iets voor ondernemen.

    Liked by 1 person

 2. Een prachtig gebied waar ik zelf ook een aantal keren ben geweest, Ik heb er heel wat diertjes gezien, maar de visarend liet zich er in mijn aanwezigheid nog niet zien. Die heeft jou wel weer een prachtige foto opgeleverd. Chapeau!
  Ik herinnerde me dat we er ook eens samen een kuier hebben gemaakt, intussen ook alweer 10 jaar geleden. Ze waren er toen met zware machines aan het werk, in de afronding van die werkzaamheden is dat vlonderpad waarschijnlijk ook aangelegd: https://afanja.com/2013/08/01/hindernissen-en-hoogtepuntjes/
  Fijne dag verder.

  Liked by 1 person

 3. Een visarend…dat is toch wel heel gaaf zeg! Mooi gebied zo te zien en heikikkers zouden wij ook graag willen zien, er zijn weinig plekken waar je ze kan vinden. Het lukt je vast nog wel een keer.

  Liked by 1 person

 4. Mooi dat je de visarend hebt kunnen vangen, maar ook de kikkerdril en kleine vos zijn de moeite waard om te fotograferen. Ik had nog niet verwacht dat er al zoveel kikkerdril zou zijn met het koude voorjaar tot nog toe.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.