Patroon van een varen in het licht

Vandaag plaats ik de laatste foto’s uit de series over de varens. Bij deze foto’s wordt het patroon van de varen in het licht geplaatst.

 

De fotoserie over de varens maakte ik op zaterdag 30 november. Het had die nacht gevroren en het gras was nog wit door de nachtvorst. Ik besloot een fotoronde te maken in de omgeving. Na de rit over diverse landweggetjes en na meerdere fotostops kwam ik terecht op de Paasloër Allee. Ik dacht dat ik inmiddels alle weggetjes in de Kop van Overijssel wel kende, maar op dit weggetje was ik nog nooit geweest. Ik reed langs een klein bos toen mijn blik werd getrokken door een fraai lichtspel. Ik parkeerde mijn auto en stak de droge sloot over en begon te fotograferen. Zie Google Maps voor de locatie. Door in te zoomen en door gebruik te maken van het zonlicht ontstond de fotoserie over de varens. Onderstaande foto geeft een indruk van de plek waar ik de detailfoto’s maakte. Deze foto vind ik fotografisch een stuk minder dan de detailfoto’s van de varens.

4 thoughts on “Patroon van een varen in het licht

  1. Ook de laatste foto’s van deze serie mogen er zijn. Mijn favoriet is hier de eerste foto met die ragfijne details.
    Had ik dus toch wel gelijk misschien gisteren … Een vreugdetraantje, omdat je dat nieuwe weggetje met die fraai uitgelichte varens had ontdekt. 😉
    Fijne zondag verder.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.