Grote beervlinder

Tijdens de tropische dagen zat ik iedere avond tot laat buiten. Ondanks dat ik overdag aan het werk was gaven mij deze avonden het ultieme vakantiegevoel. Op een avond kreeg ik gezelschap van een opvallende en mooie vlinder. De grote beervlinder. De vlinder werd aangetrokken door een felle buitenlamp.

De foto’s zijn gemaakt met de Nikon bridgecamera met ingebouwde flitser. Ik had de camera in de macro-stand.

De vlinder liet zich rustig van alle kanten vastleggen.

Als de vlinder zijn vleugels spreidt worden de oranjerode achtervleugels zichtbaar.  Dat maakt de vlinder nog opvallender. Helaas kreeg ik dat tijdens de fotosessie niet te zien.

 

6 thoughts on “Grote beervlinder

  1. Wauw die is inderdaad zo al mooi. zo zag ik gisteren voor het eerst in een groep voor het eerst enorme rupsen, van wel 4 cm lang, en erg dik… wilgenmot of zo, of de rups daarvan, raar ding in elk geval die ik niet kende, wordt rood ook… zoiets.

    bij mij, zie ik momenteel alleen de ouderwetse? Bruine motten, er kwam er gisteren nog eentje op mijn hand zitten toen ik even bezig was in de keuken… waar die plots vandaan kwam weet ik niet eens, hahaha

    X

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.