Het liefdesspel van een muskusboktor

Tijdens een fotokuier in de Weerribben zag ik een hele grote insect op een schermbloem zitten. Het was de muskusboktor, zo leerde ik later op de computer.

In Nederland is de muskusboktor niet meer zo algemeen als vroeger. Door verdroging groeien er minder wilgen in ons land, waardoor er minder leefgebied voor de tor overblijft. De boktor leeft namelijk vooral op de wilg. Ook voedt hij zich uitsluitend met het stuifmeel en wondsappen van bomen als de wilg. De tor heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij bij verstoring een sterke muskusachtige geur uitscheidt. De kever is alleen te zien in juni, juli en augustus.

Dit paartje was bezig met hun liefdesspel. Waar zij ging daar was hij ook…

Halverwege de fotosessie kwam de zon tevoorschijn. Door de zon komt de glanzende metaalkleur beter tot zijn recht.

5 thoughts on “Het liefdesspel van een muskusboktor

  1. hahahahahaha lijkt met niet handig als het vrouwtje er telkens vandoor gaat om dan te blijven plakken, hahahaha ik zie van alles nu 😉

    Prachtige foto’s in elk geval en ja, zowel torren als kevers kunnen prachtig zijn van kleur als de zon erop staat, van de week zat er eentje op de auto ruit, een kevertje, geen idee welke, maar de avondzon erop, zo mooi.. nee geen camera natuurlijk bij de hand. En de wilg vertel je, die staat hier in de tuin! Paastak wilg… ik ga eens opletten of ze erin zitten.

    X

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.