Is het einde in zicht?

In een aantal landen is het vaccineren al begonnen. In ons land start het vaccineren op 8 januari. Het is te hopen dat door het vaccineren het einde van het coronavirus en bijbehorende maatregelen in zicht is…

 

De vraag of het einde in zicht is geldt ook voor dit gebouw in hartje Steenwijk, maar daarover de volgende keer meer.

 

15 thoughts on “Is het einde in zicht?

 1. Wat betreft het komende jaar, ik heb geen idee natuurlijk, wie wel! Het vaccineren, ik weet het even niet, men zegt het is geen griep, nee dat is het niet. Maar het vormt zich wel net als een virus kan doen, het komt terug, dat is nu al zo. Kortom heeft het zin? Als ik kijk naar de griepprikken die ik jarenlang heb gehaald, werd ik altijd ziek. Dit is dus puur persoonlijk. Kortom mijn angst is juist, als ik mij laat vaccineren dat ik dan juist ziek wordt. Ik ben er dus nog niet uit. En nogmaals ik ga uit van wat ik hoor over het virus en wat men weet en dat het nu al muteert, kortom een jaarlijkse herhaling op de gok net als met de griep?

  Kortom ik wacht rustig af en zie het wel als het zover is, maar ik zal mijn eigen hart hierin volgen.

  X

  Liked by 1 person

  • Een vaccin tegen het coronavirus werkt anders dan een vaccin tegen griep.
   Ziek worden na een griepprik berust volgens onderzoeker op toeval.
   Laat je vooral goed informeren door het lezen van wetenschappelijke artikelen en luisteren naar deskundigen en maak dan de keuze. Het vaccineren is niet verplicht.

   Ik heb en neem mijn verantwoordelijkheid. Zeker in de Zorg hebben we geen keuze, maar moeten we onze verantwoordelijkheid nemen.
   Een verplichte vaccinatie zijn we in de Zorg wel gewend en dat is tegen Hepatitis.

   Liked by 1 person

   • Daarom de persoon om dit bij neer te leggen, mijn twijfels, is dan ook bij jou 😉 Dank je wel voor jouw advies! Meen ik. Ik heb geen idee als ik wil blijven werken of ik dan ook moet straks, ik denk van wel. Echter, ben ik vrijwilliger dus ben ik vrij om die keuze te maken, ook dat weet ik. Ik ga mij erin verdiepen Jetske! ❤

    Liked by 1 person

 2. Ik help je hopen dat het eind in zicht is. Maar ik vrees dat er nog heel wat doden moeten vallen, voordat het zo ver is.
  Eerlijk gezegd begrijp ik de rust m.b.t. het vaccineren in ons land niet zo goed. Er vallen dagelijks tientallen doden. We zijn samen met de VS koploper met ca. 1 overledene op 1000 inwoners. En dan doen we het hier heel kalmpjes aan …

  Liked by 2 people

  • Voor mij stond 2020 in het teken van onzin, leugens en halve waarheden van overheidswege. Koren op de molen van de complotgekkie. Graag zou ik zien dat onze grote leider zelf als eerste Nederlander die spuit krijgt toegediend. Maar nee hoor, hij behoort niet tot de risicogroep en is zo barmhartig zijn spuit aan een ander te geven die ‘m harder nodig heeft. Voorlopig aan mijn lijf dus ook geen polonaise. Of we dit jaar van Corona af gaan komen ? Met het huidige beleid dat net ze snel op de ontwikkelingen anticipeert als dikke stront ben ik bang dat we ergens op nummer 99 eindigen van de top 100

   Liked by 2 people

 3. Hier in België is men vandaag begonnen met vaccineren. De rust en verzorgingstehuizen krijgen hierbij voorrang. Het duurt dus nog wel even vooraleer wij aan de beurt gaan zijn. Het staat wel vast dat we nog lang niet van de mondkapjes en het handen wassen verlost gaan zijn…. ook niet nadat je gevaccineerd bent.

  Liked by 1 person

 4. Laten we het hopen maar we zijn er nog zeker niet vanaf en dit zal nog tot ver in 2021 aanhouden vrees ik. Als gezin maken wij op dit moment helaas een besmetting door, dan komt het ineens heel dichtbij.

  Liked by 1 person

 5. Ik hoop het wel, want dit is een vreselijke tijd, maar ben ook bang dat het niet in een paar maanden opgelost zal zijn

  RE: Doe je dat alleen of krijg je daarbij hulp?
  Het is inderdaad niet eenvoudig en soms heb ik er 12 gevonden loop er dan doorheen en haal er dan weer foto’s van tussen om toch weer een andere te kiezen, maar ik doe dit helemaal alleen zonder hulp, en dat is niet eenvoudig zoals je zegt

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.