Kikkers net boven de waterlijn

Zoals ik in het vorige bericht al schreef maakte ik die fotoserie met de Nikon bridgecamera. Voor de tweede fotosessie koos ik voor de Canon spiegelreflex met de 70-200 mm Canon zoomlens.

IMG_3266x

Bij die fotoserie hield ik de camera en objectief vlak boven de waterlijn. Dat was zwaar werk, want deze combinatie weegt ruim 1600 gram. 

IMG_3257x

Vanachter het raam zagen we de vele kopjes van de kikkers boven de waterlijn. Op het moment dat we dan naar buiten stapten verdwenen de kikkers onder water. Ik paste daarom de volgende tactiek toe. Ik liep voorzichtig met een grote boog naar de hoek van de vijver. Daar zat ik dan gehurkt met mijn hoofd verstopt onder een donkere capuchon doodstil te wachten.

Na een paar minuten kwamen de koppies van de kikkers een voor een weer boven water. Behoedzaam en ‘verstopt’ achter de camera begon ik dan te fotograferen. Op die manier bleven de kikkers voor me poseren.  

De rode kleur van het water wordt veroorzaakt door de weerspiegeling van de achtergevel van het huis.

Wordt vervolgd.

16 thoughts on “Kikkers net boven de waterlijn

 1. Prachtige serie Jetske, met de Canon net iets meer detail in de foto’s. De rode kleur van het water geeft een mooi effect in de foto’s en je bent meteen een stuk van die hinderlijke schittering kwijt. Knap gedaan !

  Liked by 1 person

 2. Een heerlijke serie, Jetske. Foto’s die vlak boven de waterlijn zijn gemaakt, zijn vaak toch al erg mooi. Maar de kikkers hebben je hier wel erg mooie weerspiegelingen opgeleverd.
  Dat zou met een hagel- of sneeuwbuitje best nog eens extra bonuspunten kunnen opleveren … πŸ˜‰

  Liked by 1 person

 3. Met de bridgecamera in vorige serie heb ik ook het idee dat je daar meer gebruik maakte van tegenlicht. Op zich mooi maar haalt wel de kleur uit je foto’s. Deze serie vindt ik net even mooier. Vooral foto 2, 3 en laatste foto komen prachtig uit de verf. Leuk met dat dubbele oog πŸ™‚

  Liked by 1 person

 4. Je moet er wat voor over hebben, voor zo’n prachtige serie, ik zie jou al liggen, hahaha

  Het is werkelijk waar prachtig mooi!

  PS, jij had ook last van de titel, de kop dat deze onderin kwam te staan? Dat heb ik nu ook, wat is de oplossing om dat weer normaal te krijgen? Kun jij mij daarmee helpen? Alvast dank je wel πŸ˜‰

  X

  Liked by 1 person

 5. Pingback: Kikkerdril en kikkervisjes | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.