De kikkers op de film

Vandaag laat ik jullie het derde en laatste deel zien van de kikkers en het kikkerdril in onze vijver. Ooit was dit een zitkuil, aangelegd door de vorige eigenaar. In 2006 hebben we van de zitkuil een vijver gemaakt. Het bleek een gouden greep. We genieten enorm van het leven in en rond het water. 

9J0A0036x

Van een collega kregen we een kunststof kikker. Foeilelijk vond ik de kikker. Omdat het plateautje wel handig is voor dorstlessende vogeltjes mocht de kikker toch blijven. Zo door de jaren heen is de kikker begroeid met mos en nu vind ik de kikker een stuk mooier.

Ik heb me heerlijk uitgeleefd tijdens het maken van de fotoseries. Het was echter ook leuk om de kikkers en hun geluid vast te leggen op de film.

17 thoughts on “De kikkers op de film

 1. Prachtige afsluiter van deze ‘kikker’ serie. Het filmpje is echt mooi geworden.
  Ik vraag mij wel af of het straks, na het uitkomen van de vele eitjes, nog steeds leuk is met zoveel kikkers in je eigen vijver ?!

  Liked by 1 person

 2. Wat een mooie vijver en wat een massa aan leven ! De kunststof kikker ooit inderdaad veel natuurlijker met zijn jasje van mos. De kikkers hebben je vijver wel weten te vinden hรฉ…. Zeer mooie beelden en je video is prachtig.

  Liked by 1 person

 3. mooie foto’s en video ๐Ÿ™‚ grappig geluid maken die dieren, en wat veel zitten er daar, als ik ze al eens ergens zie dan zijn ze in no time verdwenen of onder gedoken, leuk dat ze zich wel lieten fotograferen en filmen door jou

  Liked by 1 person

 4. De kikker met mos, hahaha ja, die is zo heel erg leuk juist, laat de natuur zijn gang maar gaan! En nu snap ik ook het vierkante of rechthoekige model van jullie vijver. Een oude zitkuil, super bedacht om die zo her te gebruiken.

  Het filmpje, lol… het is lang geleden dat ik ze gehoord heb, op het dorp vroeger bij mijn opa en oma zaten de sloten vol en in de avond het concert, zo rustgevend, daar kon ik van in slaap vallen. Mooi om te horen en spontaan komt de song in mijn op natuurlijk.. win of lose, sink, or swim, one thing is certain, we’ll never given in, side by side… nou ja, we all stand together ๐Ÿ˜‰

  Prachtig mooi!

  X

  Liked by 1 person

 5. Dat noem ik nog eens een vruchtbare vijver ๐Ÿ™‚ Dit is dan ook gewoon prijsschieten met je camera ๐Ÿ™‚ Onzin natuurlijk want je moet er echt wel goed voor focussen, belichten en standpunten zoeken. Een foto is altijd moeilijker dan het op ‘t eerste oog lijkt en het filmpje vindt ik helemaal super

  Liked by 1 person

 6. Prachtige beelden, maar het geluid is nog mooier! Ooit woonde ik naast een plantsoen met vijver, ik vond het altijd heerlijk om in te slapen met kikkergezang. Wat zijn dit eigenlijk voor kikkers? Ze lijken zo blauw maar heikikkers klinken anders. Of is het gezichtsbedrog, net als het rode water?

  Liked by 1 person

 7. Pingback: Kikkerdril en kikkervisjes | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.