Roeiles

Gestimuleerd door haar tante (mijn zusje) zit onze dochter sinds kort op roeien. Als je op roeien gaat dan betekent dat automatisch dat je les volgt. Onze dochter is bezig met de basiscursus. Volgens ingewijden heeft ze talent en heeft ze de slag al goed te pakken. Op een mooie avond mocht ik een fotoserie maken bij de roeivereniging. Behalve dat het voor mij heel leuk was om het mee te maken en te fotograferen gebruikt de vereniging de fotoserie voor op social media.

Ik kreeg eerst een rondleiding door het mooie en goed verzorgde clubhuis.

De roeiers kiezen in overleg met de instructeurs welke boot ze gaan pakken. Bepaalde boten worden gereserveerd via de site van de vereniging. De kostbare boten worden zorgvuldig uit de stalling en te water gelaten. Daarna worden de juiste peddels geselecteerd. Mijn zus zit al voor het vijfde jaar op roeien. Zij oefende die avond voor haar examen Skiff 3. De Skiff is een boot voor 1 persoon en is een hele instabiele boot. Ik heb mij laten vertellen dat je zo slagzij gaat.

Enkele boten zijn voorzien van schoenen. Kennelijk hadden ze die avond een boot gepakt die niet dagelijks wordt gebruikt. In een van die schoenen had een vogel zijn nestje gebouwd.

Toen de boten in het water lagen en de peddels waren bevestigd was het tijd om in te stappen. De instructrice was in de groep van onze dochter de stuurvrouw. Ze voeren eerst een klein rondje in de buurt van het vlot. Op zo’n moment wordt er gekeken of alles goed is afgesteld.

Na de bijstelling koersten ze op het kanaal richting Ossenzijl. Ik kon ze vanaf het naastgelegen fietspad volgen. Zo nu en dan wachtte ik ze op om foto’s te maken.

Mijn zus was in haar eentje druk aan het oefenen.

Na de roeiles wordt met elkaar alles opgeruimd. De boten worden na gebruik goed schoongemaakt. Nadien was er nog een gezellig samenzijn met een groepje onder het genot van een kopje thee.

13 thoughts on “Roeiles

 1. Leuk verslag van de hobby van je dochter. Het vogelnestje is natuurlijk wel een onverwacht extra in de reportage. Het is niet zomaar even wat roeien, er komt best wel veel bij kijken.Wens je dochter succes met haar hobby.

  Liked by 1 person

 2. Het is een mooie avondserie geworden. Je foto waar de boot net onder de brug door gevaren is, is mijn favoriet.
  Je dochter lijkt me met haar ranke bouw erg geschikt voor het roeien in die al niet minder ranke boten.
  Dat was vroeger wel anders. Ik heb vroeger in de schoolvakantie veel geroeid, maar dan in een oude schouw van een oom. Dat ging een stuk minder snel en soepel, maar indertijd was het zeker niet minder leuk.

  Liked by 1 person

  • Die foto is ook mijn favoriet.
   Wat betreft het figuur daar heb je gelijk in. Ik heb op die avond eigenlijk alleen maar slanke mensen gezien. Er zal daar toch een connectie inzitten, denk ik.
   Die van je oom ging in ieder geval niet kapseizen en dat is ook wat waard. 😃
   Wij hadden ook een roeiboot en net als beleefden we daar veel plezier mee. Hoewel ik de dag heb geprezen dat ik als kind alleen op stap mocht met een aanhangmotor achter de boot. 😜

   Liked by 1 person

 3. Pingback: Geslaagd | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.