Koevinkje

Op een zondagmiddag ging ik ondanks het buiige weer toch even de natuur in. Ik koos voor een locatie met bloemen dichtbij de parkeerplaats. Dat bleek een verstandig besluit te zijn, want ik heb twee keer voor de regen moeten schuilen in de auto. Ik was op een van de parkeerplaatsen in het Fochteloërveen. Tussen het bloeiende gras zag ik een vlinder vliegen. Het bleek een koevinkje te zijn, een vrouwtje. Het viel nog niet mee om het onrustige koevinkje te fotograferen.

Het koevinkje behoort tot de familie van de zandoogjes. Het koevinkje zie ik onze contreien, in Noordwest Overijssel niet zo vaak vliegen.

Het koevinkje is een algemene standvlinder die vooral voorkomt op de zandgronden van Zuid- en Oost-Nederland. De laatste jaren worden er ook steeds vaker koevinkjes gezien in de duinen.

10 thoughts on “Koevinkje

  1. Als vlinders eenmaal op temperatuur zijn en gaan vliegen zijn ze meestal te onrustig om ze goed te kunnen fotograferen. Maar als het dan toch goed lukt, zoals in deze serie, dan mag je best wel trots zijn op het resultaat. En dat beetje zon op de laatste foto maakt het plaatje helemaal af.

    Liked by 1 person

    • Ik heb veel meer kennis gekregen door de natuurfotografie, door andere natuurfotografen en door zoeken op internet. Ik vind het daardoor wel steeds leuker en het smaakt naar meer. Verder is het een hobby wat me ontspant naast mijn baan.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.