Een ballonvaart voor Bert

Bert, onze neef kreeg voor z’n verjaardag van zijn beste vriend en zijn vrouw een ballonvaart aangeboden. Dit was mede als dank voor de jaren dat hij heeft geholpen met de verbouw van hun huis.

Ze hadden dit cadeau tot het laatste moment geheim kunnen houden. Mijn zus had mij op het laatste moment getipt en zo toog ik met camera’s naar het dorpje Steenwijkerwold waar de happening zou starten. En er waren meer familie- en gezinsleden aanwezig…

Twee ventilatoren blazen de ballon op met koude lucht.

In 2003 heb ik een ballonvaart gemaakt en toen mocht Bert als tienjarige jongen de ballon vasthouden terwijl deze werd opgeblazen. Hij had dus ervaring…

Er werd gecheckt of de of de vuurspuwers het deden en ook werd de ballon aan de binnenkant geïnspecteerd.

Naarmate er meer lucht in de ballon kwam hoe lastiger het was om de ballon in bedwang te houden.

En toen was het tijd om in te stappen.

Bert stuurde, op mijn verzoek, een kaartje en foto’s. Het kaartje laat de route zien waar ze overheen zijn gevaren.

Op de foto’s is te zien dat we in een waterrijk gebied wonen en dat hier nog volop ruimte is. Op de derde foto zie je de eendenkooi in Giethoorn. Je kunt goed de vier vangarmen in de hoeken van de plas zien.

11 thoughts on “Een ballonvaart voor Bert

  • Dat een ballon zo groot is dat heb je niet door als de ballon in de lucht zweeft. Ik was blij dat de mevrouw binnenin ging kijken, zo kon ik mooi de verhoudingen vastleggen.
   Dezelfde middag waren ze naar de uitkijktoren op de Woldberg geweest en konden ze ook heel ver kijken. Ik heb mij ooit laten vertellen dat bij noordenwind het zicht het beste is. Bert wist toen nog niet dat hij dezelfde avond een ballonvaart zou maken.
   Jij durft zeker. Ik heb veel meer hoogtevrees dan jij hebt en ik ben ook gegaan. Als je geen verbinding hebt met de grond is de hoogtevrees weg. 💪😃

   Liked by 1 person

 1. Er komt heel wat voor kijken voordat de ballon de lucht in kan, maar dan heb je ook wat! De luchtfoto’s geven een mooi beeld van het gebied waar overheen gevaren is, met recht “een andere kijk”. Lijkt mij trouwens erg leuk om zo’n tocht te maken, misschien toch maar op het lijstje to-do zetten.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.