Zonsondergang

Dit was het uitzicht op de Egeïsche Zee vanaf ons balkon.

Dagelijks wandelde ik door de tuin naar het strand om te genieten van de ondergaande zon.

Ik heb wel getracht variatie aan te brengen in de series van de zonsondergangen.

Deze keer koos ik voor een laag standpunt. Daarvoor plaatste ik mijn spiegelreflex op een mini tripod statief. Dit handige statief kreeg ik een paar jaar geleden op mijn verjaardag van Jan en Aafje.

Jullie hebben vast gemerkt dat mijn frequentie voor het plaatsen van berichten is afgenomen. Dat heeft zo z’n redenen.

Vorige week ontdekte ik dat een deel van mijn vakantiefoto’s is verdwenen. Bijna de helft van de mappen zijn leeg. Ook in de back-up zijn die mappen leeg. De geheugenkaart was ook al gewist. De computer en de geheugenkaart zijn nu bij de computerzaak om te kijken of ze terug te vinden zijn.

De tweede reden dat ik wat minder blog is, is dat ik ziek ben door Corona. Ondanks het gevaccineerd zijn en het voorzichtige gedrag ben ik toch besmet geraakt. Echt balen. Ik kreeg de vaccinatie tijdens de allereerste ronde. Wellicht dat de immuniteit was afgenomen.

Gelukkig heb ik nog een laptop en kan ik wel bij jullie langskomen en reageren.

18 thoughts on “Zonsondergang

 1. Wat erg !! Eerst en vooral een spoedige beterschap gewenst en hopelijk raak je dat enge beestje snel de baas.
  Het tweede probleem is al bijna even erg…. Ik durf de vraag eigenlijk haast niet stellen, maar had je dan geen backup van je foto’s op een extern medium ?
  Enfin, nu maar hopen dat de computerwinkel een en ander weet te recupereren.
  To toi toi,
  Rudi

  Liked by 1 person

  • Dank je wel Rudi. Ik probeer het maar te relativeren. Er zijn ergere dingen in de wereld waar ik mij meer zorgen om maak.

   De Corona is geen pretje maar ik ga er vanuit dat het tijdelijk is.
   Wat betreft de foto’s. Voordat ik de kaartjes wis zorg ik dat er eerst een kopie naar de externe harde schijf is gegaan. Daar bleken dus dezelfde lege fotomappen te zijn. Het is niet zo’n groot drama dan als je een unieke reis maakt naar bijvoorbeeld het Noorderlicht of naar Afrika. Ik wacht het maar rustig af.

   Like

 2. oei balen om meerdere redenen Jetske, maar jij bent de zoveelste die ik ken die ziek wordt mét vaccinatie….
  ik vertrouw het goedje stééds minder… en die boosterprikken al hélemaal niet… straks kun je elk half jaar laten prikken 🙂

  laaf je dan maar aan dit uitzicht…
  balen dat ze weg zijn zeg je foto’s..

  heel veel sterkte en beterschap gewenst

  Liked by 1 person

 3. recupereren, een woord dat we hier vaak en in verschillende betekenissen

  1 opnieuw in het bezit komen; terugwinnen;

  2 afvalstoffen opnieuw verwerken (vgl. recycling);

  3 herstellen, weer op krachten komen.

  wellicht van het Franse woord récupérer, maar het staat wel op de “woordenlijst van de Nederlandse taal”

  groeten

  Liked by 1 person

 4. Wat zonde dat een groot deel van je foto’s verdwenen is. Raar ook dat ze zowel op je pc als op de externe hard disk weg zijn. Hopelijk lukt het de deskundige(n) om ze als nog te vinden.
  Balen dat je toch nog geveld bent corona. Net wat te vroeg, nu het zorgpersoneel samen met de oudste ouderen binnenkort de booster krijgt. We zijn in ieder geval weer gewaarschuwd, corona is nog lang niet weg, als we het ooit al kwijt raken. Wij blijven voorzichtig.
  Van harte beterschap.

  Liked by 1 person

  • Het is niet gelukt om ze terug te vinden. De mappen op de externe schijf waren een kopie dus daar zaten dezelfde lege mappen tussen. Er waren ook nog een paar andere mappen leeg, die waren niet vd vakantie. Het komt ws door een virus. Ik was plotseling FastStone kwijt. Opnieuw gedownload. Later miste ik de foto’s.
   Helaas stond de knop van systeemherstel niet aan. Dus dat kon ik ook niet gebruiken. Wet van Murphy’s law. 🙁

   Heel verstandig dat jullie voorzichtig zijn.

   Liked by 1 person

 5. Allereerst beterschap en sterkte vanwege de Corona. Het lage standpunt levert wel heel fraaie foto’s op. Zoals bij foto 2 een geheimzinnig aandoende reflectie op de grens van water en strand in de volgende foto’s mooi uitvergroot word. Gelukkig zijn deze prachtige beelden niet verloren gegaan.

  Liked by 1 person

 6. Oh en jij paste zo goed op, veel beterschap! Corona is weer hard huis aan het houden. Ik hoop nog voor Nieuwjaar mijn derde prik te krijgen. Hopelijk kunnen ze je foto’s nog ergens terugvinden. Zelf kan ik dat ook niet maar een goede it-er kan wel wat. Doe het maar rustig aan.
  Wel schitterende foto’s en oh heb ook nog zo’n tripod. Eens op zoek waar die is gebleven.

  Liked by 1 person

 7. Beterschap Jetske, vervelend dat je toch ziek bent geworden ondanks de vaccinatie. We zijn nog lang niet van corona af denk ik. Hopelijk vallen de klachten mee. Jammer ook van je foto’s maar gezondheid gaat toch boven alles.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.