Ransuilen in Hasselt

Tante Marie tipte mij over uilen die in een boom in een woonwijk in Hasselt uilen zouden zitten. Tante Marie is geen echte tante, maar ik ken haar al mijn hele leven lang. Ze was samen met haar man goede vrienden van onze ouders en van mijn schoonouders. Tante Marie, reeds in de negentig, is een trouwe volgster van mijn weblog en om die reden tipte ze mij over de uilen. En zo reed ik op een zonnige middag naar het Overijsselse Hasselt.

Tante Marie had me goed geïnstrueerd want de bewuste boom had ik snel gevonden. Ik telde 8 ransuilen. Volgens een voorbijganger zijn er totaal 9 uilen die dagelijks een plekje zoeken in deze boom.

Ondanks dat er al aardig wat blad van de boom was gevallen zaten ze nog beschut genoeg. Het was dan ook met het 100 – 400 Canon objectief aardig mikken tussen de takken door om ze goed op de foto te krijgen.

Ik vond het wel een mooi decor met de uilen zo tussen de vergeelde bladeren.

Sommige ransuilen volgden mijn verrichtingen op de voet, andere vonden het niet de moeite waard om de ogen te openen. Nou ja, met uitzondering van een knipoogje dan.

Tante Marie, dank u wel voor deze gouden tip.

22 thoughts on “Ransuilen in Hasselt

  • Ik denk dat het meer van vroegere tijden is. Nu tutoyeren ze ook meer dan wij vroeger deden heb ik het idee. Voor ons was het een mooie vorm tussen het aanspreken met de voornaam en met mevrouw achternaam. Het eerste was te amicaal en het tweede te deftig.

   Like

 1. Wat een prachtige foto’s Jetske.
  Die tante Marie is wel mijn eigen tante. Ik had haar een foto gestuurd, vanuit mijn huis genomen, van de boom met 6 uilen er in.
  6 donkere vlekken. Vanmorgen telde ik er 9.
  Er is heel wat blad af gewaaid vandaag.
  Als de boom kaal is gaan ze naar het park naar bomen die groen blijven.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.