Zonneharp

Vandaag gaan we verder met de fotokuier die ik samen maakte met mijn fotomaatje, Jan. Nadat we de reeën hadden gefotografeerd koersten we verder naar de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder. Toen we op de Westersânning (zie Google Maps) reden zag ik aan de linkerkant een mooie wolkenpartij. Dit uitzicht moest wel even vastgelegd worden…

De zon liet haar stralen door de wolken schijnen. Een zonneharp.

Wat verder inzoomend is de zonneharp wat duidelijker te zien.

Wordt vervolgd.

9 thoughts on “Zonneharp

 1. Altijd prachtig zo’n wolkenpartij in tegenlicht. Heb je hier nog even staan wachten ? Soms kan het nog mooier als je het geluk hebt dat de zon net even verder wordt getemperd door een wolk waardoor de uitgebeten vlek van de zon kleiner is of verdwijnt en de zilveren randjes om de wolken tevoorschijn komen

  Liked by 1 person

 2. Zonneharpen trekken altijd mijn aandacht, deze zijn mooi gelukt om vast te leggen. Lastig als de zon zelf in beeld komt dus de hulp van de bewolking is dan welkom zoals je laat zien. Zonder wolken trouwens geen zonneharpen natuurlijk op het platteland, maar wel in het bos.:-)

  Liked by 1 person

 3. Ik was vanmorgen van plan om het eerste logje over onze laatste kuier te publiceren, komen er plotseling twee merels poseren in de tuin … Omdat ik al lang blij ben met een doorbreking van de sleur in eigen tuin, heb ik die toch maar weer even voor laten gaan. En ach, wat in het vat zit verzuurt niet.
  Je laatste foto van deze serie vind ik de mooiste

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.