Roodborstje

Ook het roodborstje behoort tot mijn lievelingsvogeltjes. Het zijn niet echt verdraagzame vogeltjes en lief zijn ze dan ook niet te noemen. Maar ik vind ze wel koddig door de rode borst en het bolle lijfje op hoge dunne pootjes.

Ik schreef het al eerder dat ik rugklachten heb sinds tweede kerstdag. Nadat het aanvankelijk wel weer de goede kant opging heb ik vorige week een flinke terugslag gehad. Er zit nu een kneuzing en zwelling naast een ruggenwervel in de onderrug. Ik moet het rustig aandoen. Geadviseerd werd om te lopen of te liggen. De aangedane plek moet ik 3 dd koelen met een coldpack. Dit is wel flink wennen voor een bezig bijtje. Dit bericht met het roodborstje had ik nog in concept klaarstaan en kon ik eenvoudig publiceren. Vanaf nu is het even gedaan met de berichtjes. Doordat ik zo min mogelijk mag zitten is foto´s bewerken en een bericht schrijven geen optie.

18 thoughts on “Roodborstje

 1. Als er iemand is die niet lang stil kan liggen nietsdoen, dan ben jij het wel. En toch zal het even een tijdje minder moeten. Hopelijk kunnen samen een voorzichtig fotokuiertje in de tuin maken, wanneer ik bij je op ziekenbezoek kom. 😉
  Mooi foto’s van de kleins Robin. Ik hoorde en zag vanmorgen in de Deelen ook nog een roodborstje. Hij zat in het kreupelhout, dus fotograferen was kansloos.
  Pas op jezelf, tot vrijdag!

  Liked by 1 person

  • Het is wel goed om op de plaats rust gezet te worden…
   Een kuiertje in de tuin gaat vast lukken want dat is goed voor mij.
   Deze Red Robin hoefde zich niet te verstoppen in het kreupelhout want ik stond veilig achter het raam en vormde geen bedreiging. 😃

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.