Een huismus, ‘Je bent al genoeg’

Vanwege mijn gedwongen rust heb ik voor dit bericht een foto van een huismus gekozen…

Doordat ik aan huis ben gebonden moet ik mijn tijd anders indelen dan gebruikelijk. Ik heb daarom mijn e-reader weer eens ter hand genomen. Het voordeel van een e-reader is dat je ook liggend op de zij prima kunt lezen. Een paar dagen geleden werd ik getipt door een collega praktijkopleider over een boek. Een must-read. Gisteren heb ik het e-book gekocht en ben meteen begonnen met lezen. Het is een boek van Thijs Launspach en heet ‘Je bent al genoeg’. Hoe houd je je staande in een wereld van prestatiedruk, gelukterreur en idioot hoge verwachtingen? Herken je het gevoel dat er altijd wel iets is om ontevreden over te zijn? Het wordt tijd dat we onszelf, en de mensen om ons heen, ontdoen van al die torenhoge verwachtingen. In dit boek beschrijft Launspach hoe het anders kan. Ik durf wel te stellen dat ik op mijn leeftijd mijzelf geen hoge verwachtingen meer opleg. Maar als moeder en praktijkopleider behoor ik wel tot de wereld waarin onze kinderen en onze stagiaires zich moeten handhaven. In die hoedanigheid kan ik hen helpen om die lat niet steeds hoger te leggen. ‘Kijk naar het hetgeen wat je al hebt bereikt. Wees daar trots op!’

18 thoughts on “Een huismus, ‘Je bent al genoeg’

 1. Mooie rustgevende foto, ik zag een groenling in de header staan 😀
  Fijn dat je je tijd met een e-reader kunt vullen. Het lijkt mij wel een interessant boek en zeker herkenbaar.
  Sterkte met je rug en nog een fijne zondagavond.

  Liked by 1 person

 2. Hierin volg ik je helemaal Jetske, we leven nu eenmaal in een wereld wie soms een beetje doordraait… daarom is het goed om tussendoor de dingen eens vanop een afstand te bekijken. Dan pas realiseer je waar je allemaal mee bezig bent en vooral met de manier waarop (we aangestuurd worden om het op die manier te doen). Als je niet af en toe een beetje ingrijpt, kunnen de dingen heel ver boven je hoofd beginnen te groeien…. en dat mag nooit de bedoeling zijn !

  Liked by 1 person

  • Mooi omschreven, Rudi.
   Je schrijft een wereld die soms een beetje doordraait. Ik denk dat het vaak en veel doordraait. Op de leeftijd van jou en mij laten we ons niet vaak meer gek maken, maar oohh wat hebben de jongere generaties het moeilijk. Iedereen om hen heen lijken gelukkig volgens social media. Maar zelf ervaart men geen 100 procent geluk. Nee natuurlijk niet, want dat is onmogelijk. Men moet accepteren dat er ook mindere momenten zijn. Geluk is iets wat je maar voor een klein deel zelf in de hand hebt.
   Dit boek is een must-read voor iedereen en zeker voor die jongere generaties. Maar ja, wie leest er nog een boek tegenwoordig? Veel te veel tekst….
   Fijne dag.

   Like

 3. Interessante materie. Maar juist voor de doelgroep ook moeilijke materie, denk ik. Pas als je wat ouder bent en de nodige levenservaring hebt opgedaan, wordt het makkelijker om het leven in onze moderne maatschappij vanuit een ander perspectief te bekijken en op basis daarvan (andere) keuzes te maken, denk ik.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.