Groenling

Het was op 12 december dat een groenling zich liet zien op onze voedertafel. Dankzij de grafieken van Jan zag ik dat de temperatuur in die periode onder het vriespunt lag. Groenlingen zijn merendeels standvogels. Na het broedseizoen trekken ze in groepjes rond. Sommige trekken vanaf september tot eind november naar Frankrijk en het Iberisch Schiereiland of zelfs naar Marokko. In ons land overwinteren Scandinavische vogels. De voorjaarstrek loopt van maart tot in mei. Sinds die keer halverwege december heb ik ze ook niet weer gezien. Misschien komen ze alleen maar op de voedertafel tijdens een periode met vorst.

Stiekem hoop ik nog wel op een mooi laagje sneeuw. Een laagje sneeuw op de voedertafel met daarop het vogelvoer en daarbij de foeragerende vogeltjes dat vind ik zo’n echt mooi winters decor. Misschien laat de groenling zich dan ook weer zien.

17 thoughts on “Groenling

 1. Mooie foto’s van de groenling op je voedertafel. Ik vind die gele streep aan de zijkant altijd zo mooi.
  In onze tuin heb ik in het verleden alleen groenlingen gezien, wanneer het langere tijd echt winter was.
  Leuk om te zien dat mijn weergrafiekjes ook voor iemand anders nog wel eens enige waarde hebben. 🙂

  Liked by 1 person

  • Dat komt natuurlijk ook door het voeren. Het is een win-winsituatie, zij het voer en ik de foto’s. 😃
   Nu ik ouder wordt vind ik het voeren belangrijker. Toen de kinderen nog thuis woonden en dus ‘aan het voer hadden’ spendeerden we minder geld aan vogelvoer.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.