Sea Eagle II

De grootste aluminium driemaster ter wereld genaamd Sea Eagle II is de opvolger van Sea Eagle dat ook door Royal Huisman werd gebouwd en wel in het jaar 2015. Dit zeiljacht, de Sea Eagle is overigens te koop. Prijs is op aanvraag. Sea Eagle II is twee keer zo lang en heeft vijf keer het volume ten opzichte van de in 2015 gebouwde Sea Eagle.

Dr. Samuel Yin , een prominente Taiwanese zakenman en filantroop is de eigenaar. De prijs van Sea Eagle II blijft geheim, maar in ‘het wereldje‘ wordt uitgegaan van pakweg een miljoen per strekkende meter. Maar die 81 miljoen kan Samuel Yin (69) makkelijk lijden. De Taiwanees, filantroop én eigenaar van een investeringsmaatschappij hoort bij de duizend rijkste mensen ter wereld, met een geschat vermogen van zeker vier miljard.

Vanwege teveel wind werd het vertrek van het jacht een dag uitgesteld. Dat was voor de inwoners van Vollenhove en toevallige voorbijgangers een geluk. Tientallen mensen namen een kijkje en maakten een foto van dit in het oog springend object.

Wordt vervolgd. 

8 thoughts on “Sea Eagle II

 1. zo… da’s een aardig prijsje…. pfffff zóveel geld als er nog zóveel écht arme mensen zijn….. zou “eigenlijk”niet moeten mogen..

  aardige boot.. Jetske een hele bezienswaardigehe id 🙂

  OT
  als je ooit in de buurt logeert, gaan we een nachtwandeling maken, is dat goed 🙂

  Liked by 1 person

 2. wat een prestatie van de scheepsbouwer

  hopelijk verloopt de bouw verder naar wens..

  maar de kostprijs en de luxe vind ik verre van ethisch in onze wereld……

  naar verluid een filantroop, maar toch..

  ik kijk al uit naar het vervolg Jetske

  prettige dag

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.