Speelbos Sparjebird

Afgelopen woensdag was ik te gast bij mijn fotomaatje in Fryslân. Ik vroeg aan Jan of hij mij een gebied in Fryslân kon laten zien waar ik nog niet eerder was geweest… En zo gebeurde het dat hij mij meenam naar Speelbos Sparjebird. Het speelbos is eigendom van Staatsbosbeheer. In een speelbos kunnen kinderen kennis maken met de natuur en deze spelend laten beleven. Behalve dat dit stukje bos voor mij helemaal nieuw was vertelde Jan dat hij er ook al tientallen jaren niet meer was geweest.

Door het hele bos staan 10 uit hout gezaagde dieren. Als eerste kwamen we langs een omgevallen das. Behalve de omgevallen das lag ook er ook een aanwijsbordje op de grond. Was hier sprake van vandalisme?

Nadat we de onfortuinlijke das van alle kanten hadden vastgelegd volgden we het spoor in het lente-groene bos.

11 thoughts on “Speelbos Sparjebird

 1. je weet het niet hé, tegenwoordig kun je vanalles verwachten, heb je een melding gedaan ?

  hier hebben ze vorig weekend door het bos gecrost met een auto slagbomen kapot, picknicktafel aan gort…. en de auto achtergelaten.. zó vreselijk min vind ik dat 😦

  Liked by 1 person

 2. Hij is wel heel mooi uitgesneden, die das… zonder dat hij zo voor oud vuil op de grond ligt. Misschien wordt het nog wel weer in ere gebracht. Leuk verslag van jullie beiden !! 😁
  Lieve groetjes Anna 🤗

  Liked by 1 person

 3. Het wordt steeds moeilijker om direct in de buurt nog nieuwe plekjes te vinden. Maar ik heb het idee dat het vorige week toch wel weer gelukt is. Het was voor mij na vele jaren een hernieuwde kennismaking met Sparjebird. Het is mij in elk geval zo goed bevallen, dat we nog wel eens terug kunnen om ook de andere dieren op te zoeken. 🙂

  Liked by 1 person

 4. Pingback: Speelbos Sparjebird, deel 2 | Schrijven met Licht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.